Ultimul numar din revista economica Income Magazine va aparea in aceasta saptamana, urmand ca, pe viitor, sa se renunte la print, a declarat pentru HotNews.ro ziaristul Adrian Ursu, director Integrare Editoriala Intact Media Group, care a infirmat zvonurile potrivit carora urmeaza sa se renunte si la editia tiparita a Jurnalului National.

Intr-un comunicat postat marti pe site-ul sau, Intact Media Group anunta ca "isi va concentra atentia in zona online, in linie cu evolutia pietei media locale si internationale, precum si cu profilul si optiunile cosnumatorilor activi", lansand o sperie de speculatii in mediul online potrivit carora s-ar renunta si la editia tiparita a Jurnalului National.

Adrian Ursu a precizat insa ca aceste "speculatii nu sunt si informatii" si ca Jurnalul National va fi tiparit in continuare.

Pe de alta parte, site-ul specializat PaginaDeMedia.ro scrie ca "Jurnalul National trece in urmatoarea perioada prin restructurari consistente: aproximativ jumatate din redactie urmeaza sa fie afectata de masuri, pentru a putea mentine cotidianul pe piata".

Tot PaginaDeMedia scrie ca "ziaristii care lucrau la proiectul Income vor mai activa pana la 1 aprilie pe site-ul publicatiei. Dupa aceasta data, cand le expira contractul, o parte dintre ei vor fi repartizati catre alte proiecte ale grupului. Angajatii Income au fost anuntati astazi de aceasta decizie".

In comunicatul postat pe site-ul Intact se precizeaza ca "in prima jumatate a anului, Grupul pregateste lansarea unei platforme online integrate, care va include continut audio, video si editorial. Platforma va valorifica intreg continutul multimedia Intact, dar va crea si alte produse. In acest context, noua abordare strategica a Grupului va pune accentul pe dezvoltarea zonei TV si online".

"Ne concentram resursele acolo unde ne asteapta publicul, pe TV si online. Din pacate, print-ul, in coordonatele actuale, raspunde mai greu necesitatilor de circulatie rapida si universal accesibila a informatiei. Intact este un mare generator de continut si isi urmeaza publicul pe mediile pe care acesta le alege. In acest context, platforma multimedia Income isi va continua dezvoltarea in conformitate cu evolutia obiceiului de consum. Ii asteptam pe cei pasionati de business cu mult mai multe informatii pe TV si online", afirma Adrian Ursu, citat in acest comunicat.