TVR a anuntat, marti, ca a participat la o selectie de oferte organizata de Loteria Romana pentru difuzarea extragerilor Loto, precizand ca a fost dezavantajata voit si ca a contestat rezultatul acesteia, care ar fi fost castigata, potrivit unor surse din audiovizual, de Kanal D.

Societatea Romana de Televiziune (SRTv) contesta rezultatul selectiei de oferte privind transmiterea extragerilor Loto, se spune intr-un comunicat remis marti Mediafax.

"In acest sens, SRTv a depus astazi, 12 martie 2013, o contestatie la Consiliul de Solutionare a Contestatiilor si la Loteria Romana", se spune in comunicatul TVR.

Televiziunea Romana considera ca a fost "dezavantajata voit prin cerintele specificate in documentatia de atribuire".

"TVR contesta modalitatea de aplicare a prevederilor Ordonantei nr. 34/2006 privind achizitiile publice, precum si una dintre cerintele de calificare din documentatia de atribuire, care dezavantaja vadit televiziunea publica. Este pentru prima data cand Loteria Romana solicita detinerea certificatului ISO 9001 televiziunii care ar difuza extragerile Loto, certificat care, de altfel, nu este specific industriei media", se spune in comunicatul TVR.

Potrivit sursei citate, dupa expirarea contractului cu Loteria Romana, Televiziunea Romana si-a manifestat dorinta de a incheia un nou contract, prin depunerea unei oferte.

"TVR are deja o traditie in difuzarea in direct a extragerilor organizate de Loteria Romana. Parteneriatul dintre cele doua institutii a fost unul avantajos pentru ambele parti, TVR 1 avand cea mai mare acoperire terestra (peste 99% din populatie), extragerile Loto ajungand astfel la un numar foarte mare de romani", spune TVR.