Google Reader, un serviciu lansat de Google in 2005 si care permite utilizatorilor sa urmareasca mai usor informatiile aparute pe site-uri, va fi inchis, potrivit unui anunt facut de Google pe blogul oficial. Motivul: "desi produsul are utilizatori loiali, gradul de utilizare a scazut de-a lungul anilor. Drept urmare, la 1 iulie 2013 vom retrage Google Reader".

Anuntul de inchidere al Google ReaderFoto: Captura de ecran

Google precizeaza ca utilizatorii si dezvoltatorii interesati de alternative RSS pot sa-si salveze datele, inclusiv abonamentele, prin intermediul Google Takeout pe parcursul urmatoarelor patru luni.

Anuntul este preluat si pe blogul serviciului Google Reader, unde Alan Green, inginer software in cadrul Google, precizeaza: "Stim ca Reader-ul are utilizatori devotati care se vor intrista sa vada cum se duce. Si pe noi ne intristeaza. Exista doua motive simple pentru aceasta masura: utilizarea Google Reader a scazut, iar compania dedica intreaga energie unui numai mai mic de produse. Credem ca acest tip de atentie va imbunatati experienta utilizatorilor".

Potrivit Google, in materialul intitulat "A doua primavara de curatenie", impreuna cu acest serviciu vor fi inchise si alte servicii si aplicatii. Numarul total al produselor si sericiilor retrase incepand cu "primavara de curatenie" din 2011 se ridica in prezent la 70.