CNA someaza Antena 3 pentru lipsa informarii corecte in cazul site-ului CJ Covasna​

de C.I.     HotNews.ro
Marţi, 19 martie 2013, 19:01 Economie | Media & Publicitate


CNA a decis, marti, sa someze public postul Antena 3 pentru ca nu a informat corect publicul prin doua emisiuni de la sfarsitul lunii ianuarie, cand moderatori si invitati ai postului au afirmat ca site-ul Consiliului Judetean Covasna ar avea doar o versiune in limba maghiara, nu si una in limba romana. Cazul - in care, dupa cum semnala atunci ActiveWatch, o captura de ecran dupa o pagina a site-ului respectiv a fost alterata asa incat sa nu se vada link-ul la versiunea in limba romana - a starnit discutii aprinse in CNA, unde mai multi membri au insistat nu asupra acuzatiilor de dezinformare, ci asupra faptului ca pe site nu s-ar vedea insemne ale statului roman.

Mai mult, unul dintre membri, fostul presedinte interimar al TVR Radu Calin Cristea, a propus ca postului Antena 3 sa i se transmita scrisoare de atentionare, dar nu pentru vreo neregula anume. Scrisoarea propusa de cel mai nou membru CNA ar fi urmat sa mentioneze ca nu e vorba despre o actiune premeditata in acest caz, ci o problema de ordin tehnic, iar realizatorii Antena 3 ar fi fost invitati sa fie mai "prudenti" in cazul unor "asemenea subiecte cu un grad mai ridicat de sensibilitate".

Un alt membru CNA, Lorand Turos, a propus o amenda de 5.000 de lei. Pana la urma, a fost adoptata decizia de a soma public postul. Unul dintre membrii CNA care au sustinut amenda de 5.000 de lei, Valentin Jucan, a facut in timpul discutiilor si o propunere separata:
 • "Am sa aduc o tabela si, in momentul in care propunem o amenda, suma sa se transforme automat in euro. Pentru ca o amenda de 5.000 de lei inseamna 1.132 de euro, pentru un grup cu afaceri de milioane de euro. Exista state europene unde se aplica amenda din cifra de afaceri. Si noi discutam de amenda de 1.132 de euro pentru un post cu audienta si cifra de afaceri pe care le are (...) Amenzile pe care noi le dam aici sunt penibile si, totusi, avem niste discutii de parca ar intra in insolventa. Nu intra in nicio insolventa. (...) Nu ma refer la Antena 3. Ar trebui totusi sa mergem la un cuantum mai mare al amenzilor (...) Un radiodifuzor care incalca legea imi doresc sa intre in faliment. Faptul ca e criza nu il exonereaza de la respectarea legii"


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1295 vizualizari

 • 0 (2 voturi)    
  ATENTIE TEXTELE NU SUNT IDENTICE (Marţi, 19 martie 2013, 19:31)

  alex1234 [utilizator]

  Ținutul Secuiesc - o regiune cu o mie de fețe


  Ţinutul Secuiesc este o regiune istorico-etnografică din centrul României, bine delimitată. În cele mai vechi documente, regiunea figurează sub denumirile Terra Siculorum sau Regnum Siculorum. Din punct de vedere etnic, secuii sunt maghiari, dar cu o conştiinţă istorică aparte, cu specificităţi etnografice şi de dialect. La recensământ, locuitorii din zonă se declară de regulă maghiari, fiind vorbitori de limba maghiară. Cultura populară a secuilor, din sud-estul şi estul Transilvaniei, a păstrat substraturi arhaice care se regăsesc în tradiţii, în poezia şi arta populară.

  În perioada 1437-1876, Ţinutul Secuiesc istoric reunea 7 scaune secuieşti – Scaunul Udvarhely, Scaunul Csík, Scaunul Kézdi, Scaunul Orbai, Scaunul Sepsi, Scaunul Maros şi Scaunul Aranyos. În 1876, scaunele secuieşti au fost desfiinţate, lăsând în urmă mai multe comitate. Între 1952-1960, odată cu reorganizarea administrativ-teritorială a României, pe locul comitatelor s-a constituit Regiunea Autonomă Maghiară, care, după un deceniu de existenţă, şi-a schimbat denumirea în Regiunea Mureş Autonomă Maghiară. Astăzi, Ţinutul Secuiesc include judeţele Harghita şi Covasna, precum şi o parte din judeţul Mureş, cu populaţie maghiară majoritară.

  Ţinutul Secuiesc este cunoscut şi ca un tărâm al legendelor. Populaţia de aici păstrează numeroase legende despre origini – despre formarea lacurilor şi ridicarea cetăţilor, despre munţi, izvoare, stânci şi arbori seculari. Pădurile ascund taine, iar pietrele vorbesc de vremuri apuse. În România, 40% din apa minerală îmbuteliată provine din Ţinutul Secuiesc. Această regiune este rezerva naturală de apă minerală a Europei. Cartoful este cel mai important produs agricol al Ţinutului Secuiesc. Numeroase regiuni din ţară sunt aprovizionate cu cartofi de aici. Pâinea de casă cu cartofi şi kürtős kalács (colac secuiesc) îşi au originea în bucătăriile din regiune.
 • -1 (3 voturi)    
  Textul Maghiar tradus in engleza (Marţi, 19 martie 2013, 19:32)

  alex1234 [utilizator]

  Szeklerland


  The Transylvania Transylvania is located in the south-east, and the most significant Hungarian-inhabited area, the area of about seven hundred thousand lives in Transylvania . Although Szekely language, culture has always been the same as those of the Hungarians, and their origins in the Carpathian Basin in megtelepedésükről several theories have been made.

  Some scholars of the Huns, the Avars in the kabarokban or Bulgarian is considered in exploring the Székely ancestry. Others claim that even the conquering Hungarians before VII. century, settled here, but there are those who believe that together with the Magyars arrived in the Carpathian Mountains of Transylvania surrounded area. Despite the debate between researchers certainly is true that the Asian culture has preserved much more of Szekely's life, as the other Hungarian népcsoportéban . Népművészetükben to date can be found in the ancient religions of certain motifs, but also unique in the runic monuments. This ancient Székely runic script is still alive today.

  Székely Land area chairs consisted of the following: Cute Chair, Strip Chair, Kézdiszék, Marosszék, Orbaiszék, Sepsiszék, Udvarhelyszék. Three's the XVII. Sepsiszékből century, and Kézdiszékből Orbaiszékből developed. chair in the living Szekely has always been the most important task of the Hungarian government was to protect the eastern borders . Socially belonged to the Hungarian nobility, so many privileges, including exemption enjoyed. However, the Székely more than 600 years of organized life of its own, offering a wide range of self-determination, autonomy meant . During the Second World War, in particular the strong traditions of the area was established in respect of the Hungarian Autonomous Province, by the 1968 reorganization of the administrative county is merged with the Romanian system. It shows that the former is a part of Mures County Marosszékből, Yard Space and Csíkszékből Harghita, Covasna and Háromszékből was.
  etc..
  • +1 (1 vot)    
   SECUI ? (Marţi, 19 martie 2013, 19:56)

   nikolaevici [utilizator] i-a raspuns lui alex1234

   Acum vorbim de Ţinutul Secuiesc sau Unguresc?
   Regeheţenii ne dau lecţii celor de la Moisei ,cât de europeni sunt hortyştii ?Citiţi despre crimele de la Ip şi Trăsnea .................


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by