CNA a decis, marti, sa someze public postul Antena 3 pentru ca nu a informat corect publicul prin doua emisiuni de la sfarsitul lunii ianuarie, cand moderatori si invitati ai postului au afirmat ca site-ul Consiliului Judetean Covasna ar avea doar o versiune in limba maghiara, nu si una in limba romana. Cazul - in care, dupa cum semnala atunci ActiveWatch, o captura de ecran dupa o pagina a site-ului respectiv a fost alterata asa incat sa nu se vada link-ul la versiunea in limba romana - a starnit discutii aprinse in CNA, unde mai multi membri au insistat nu asupra acuzatiilor de dezinformare, ci asupra faptului ca pe site nu s-ar vedea insemne ale statului roman.

Mai mult, unul dintre membri, fostul presedinte interimar al TVR Radu Calin Cristea, a propus ca postului Antena 3 sa i se transmita scrisoare de atentionare, dar nu pentru vreo neregula anume. Scrisoarea propusa de cel mai nou membru CNA ar fi urmat sa mentioneze ca nu e vorba despre o actiune premeditata in acest caz, ci o problema de ordin tehnic, iar realizatorii Antena 3 ar fi fost invitati sa fie mai "prudenti" in cazul unor "asemenea subiecte cu un grad mai ridicat de sensibilitate".

Un alt membru CNA, Lorand Turos, a propus o amenda de 5.000 de lei. Pana la urma, a fost adoptata decizia de a soma public postul. Unul dintre membrii CNA care au sustinut amenda de 5.000 de lei, Valentin Jucan, a facut in timpul discutiilor si o propunere separata:

  • "Am sa aduc o tabela si, in momentul in care propunem o amenda, suma sa se transforme automat in euro. Pentru ca o amenda de 5.000 de lei inseamna 1.132 de euro, pentru un grup cu afaceri de milioane de euro. Exista state europene unde se aplica amenda din cifra de afaceri. Si noi discutam de amenda de 1.132 de euro pentru un post cu audienta si cifra de afaceri pe care le are (...) Amenzile pe care noi le dam aici sunt penibile si, totusi, avem niste discutii de parca ar intra in insolventa. Nu intra in nicio insolventa. (...) Nu ma refer la Antena 3. Ar trebui totusi sa mergem la un cuantum mai mare al amenzilor (...) Un radiodifuzor care incalca legea imi doresc sa intre in faliment. Faptul ca e criza nu il exonereaza de la respectarea legii"