Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului lucreaza la un plan pentru relansarea Rodipet, compania de distributie a presei aflata acum in insolventa si cu doar 14 angajati, revenita in portofoliul statului. Presedintele AVAS, Adrian Volintiru, crede ca, daca planul sau va da roade, atunci circa 3.000 de oameni vor avea din nou locuri de munca, scrie Adrian Halpert, pe Reporter Virtual.

"In acest moment, Rodipet este la stat, iar AVAS-ul este actionar si creditor majoritar. Fiind in insolventa, este sub controlul administratorului special si al administratorului judiciar. Au mai ramas 14 angajati si chioscurile. Ei merg pe niste asocieri locale sau pe ce decide administratorul judiciar, iar mie nu-mi place formula asta, adica eu as vrea ca ei sa fac efectiv distributie de presa, adica ceea ce stiu si ar putea sa faca", afirma Adrian Volintiru, in interviul acordat pentru Reporter Virtual.

In prezent, Rodipet inregistreza profituri, dar foarte mici, in principal din inchirieri.

Directorul AVAS incearca acum sa gaseasca "un partener puternic cu care Rodipet sa reporneasca la drum", in conditiile in care "statul nu are de unde sa dea bani, sa faca investitii".