Ziaristul Victor Ciutacu a plecat de la Trustul Intact la Romania TV.Ciutacu era si redactor sef la Jurnalul National, publicatie care se confrunta cu mari probleme financiare.

Victor Ciutacu la "Stirea Zilei"Foto: Hotnews

Reactia lui Mircea Badea, pe blogul lui: "Ii multumesc pentru toate ispravile profesionale comune. Ramanem prieteni".

"Se termina un ciclu profesional si de viata. Dupa aproape noua ani (dintre care peste sase si la tv), parasesc Trustul Intact. A fost cel mai lung (si cel mai placut) loc de munca pe care l-am avut. Si, in 20 de ani, am trecut prin cateva...", a scris Victor Ciutacu, pe blogul lui.

Acesta afirma ca nu il intereseaza conflictul dintre Dan Voiculescu, a carui familie controleaza trustul Intact, si proprietarul postului de televiziune la care se muta, respectiv Sebastian Ghita: "Nu ma interesaza conflictul lui (Dan Voiculescu) cu proprietarul postului de televiziune unde voi lucra. Nu am participat (si nici nu voi participa!) la el. Mi-ajung, cu varf si indesat, rafuielile mele. Pe ale lor sa si le rezolve personal sau prin reprezentanti, altii decat mine. Am suficiente alte preocupari in viata".

In urma cu aproape doua luni, Victor Ciutacu facuse o paralela intre Sebastian Ghita si Traian Basescu: "Grija domnului Ghita fata de serviciile secrete seamana cu grija domnului Basescu raportate la influenta nefasta a presei la adresa securitatii nationale a statului roman” (Reporter Virtual).

El sustine ca a avut o relatie de "distanta politicoasa" cu patronatul trustului Intact pentru care multumeste "public". Nu m-a incurcat, sper ca nici eu nu i-am pricinuit daune majore. Nu am vorbit cand am venit in trust, nu cred ca avem de ce-o face la plecare. Nu-s genul Ion Cristoiu, sa dea cu rahat peste umar inspre locul unde a mancat atatia ani o paine alba. Nici nu rezonez la toata campania dezaxata impotriva fondatorului trustului, nici nu-l consider lumina politicii si a business-ului autohton. E un om care - repet, de la distanta - mi-a respectat meseria, priceperea si statutul", spune acesta.

Victor Ciutacu afirma ca ar fi putut pleca in politica, "pe un loc caldut". "N-am facut-o, desi am avut oportunitati. Pentru ca nu-i lumea mea. Ma pricep la presa. Asta vreau sa fac in continuare. (...) Am ales Romania TV, care - o, da! - m-a si injurat. Plec de la liderul autoritar la un aspirant, nu e prima oara cand o iau de la zero. Ma voi vedea zilnic si cu oameni care ma detesta. Nu ma intereseaza. Am mai facut-o cand am ajuns in APAPS. Nu ma intimideaza nici prezumtivele reactii publice. Nu vreau dovezi de iubire. Nu candidez la Mister Olympia, n-am nevoie de sufragiile juriului. Prestez la relatii cu publicul. Acel public care va alege sa urmareasca emisiunile mele. Sunt constient de riscurile de imagine si de cariera. Da-s baiat ambitios", incheie acesta.