The Times a deschis drumul in 2010, introducand plata pentru continutul online, un alt cotidian brtianic, The Daily Telegraph, a introdus aceeasi masura, miercuri, iar tabloidul The Sun se pregateste sa faca acelasi lucru in acest an, scrie AFP.

Daily Telegraph a prezentat miercuri doua formule de abonament online, permitand doar citirea gratuita a 20 de articole lunar.

"Telegraph Web Pack" va permite accesul nelimitat pe site si la aplicatia smartphone a cotidianului pentru 1,99 lire pe luna, sau 20 de lire (23,60 euro) pe an.

The Times si Sunday Times au fost primele care au introdus acest sistem la jumatatea lui 2010, in cadrul News international, divizia media a grupului lui Rupert Murdoch in Marea Britanie.

The Sun, unul dintre cele mai celebre tabloide din lume, va introduce si el plata pentru continutul online al al doilea semestru din 2013, potrivit declaratiilor directorului News International, Mike Darcey.

"Decizia rezulta din convingerea de acum bine ancorata potrivit careia este de nesustinut ideea de a avea 2,4 milioane de cititori care platesc 0,40 lire pentru (editia scrisa a) Sun, in conditiile in care multi altii au acces la continut gratuit" online, a declarat acesta, pentru The Guardian.

The Sun promite numeroase noi produse online odata cu introducerea acestei taxe.