Pentru redactori si jurnalisti, ziua de 1 aprilie presupune o grija in plus pentru a putea deosebi pacaleli de stirile reale. BBC a intocmit luni o lista de 10 stiri pulicate in presa britanica pe 1 aprilie suficient de bizare sa fie pacaleli, insa care sunt reale.

1. Universitatile ofera cursuri pentru specializare in "Harry Potter" - departamentul de educatie de la Universitatea Durham ofera un modul intitulat "Harry Potter si Epoca Iluziei".

Mai multe, pe pagina Daily Telegraph.

2. Lego ar putea fi nevoit sa nu mai vanda personajul Jabba the Hutt, dupa ce activistii turci au reclamat ca este anti-musulman. Potrivti Asociatiei Culturale Turce din Austria, setul de Lego "Jabba's Palace" prezinta un personaj care "este un terorist caruia ii place sa fumeze narghilea si sa isi ucida victimele". Lego a fost de acord sa renunte la acest set in 2014.

Mai multe, pe The Independent.

3. Un circ din Germania a fost nevoit sa inlocuiasca, in regim de urgenta, o trupa intreaga de purici care a fost exterminata de frig.

Mai multe aici.

4. NASA va folosi un "sac" urias pentru a prinde un asteroid si sa il "remorcheze" la Luna. Proiectul in valoare de 100 milioane de dolari va fi inclus in cererea de buget pe 2014. Daca va avea succes, asteroidul va fi folosit in misiuni de lunga distanta.

Mai multe detalii pe The Times.

5. Celebrii realizatori de emisiuni Dec si Ant au reusit sa ajunga pe primul loc in topurile din Marea Britanie cu hit-ul Let's Get Ready to Rhumble, care este de fapt o relansare a unui hit din 1994.

Mai multe, pe Daily Mirror.

6. O politista va da in judecata o benzinarie dupa ce s-a impiedicat de o bordura, in timp ce investiga un jaf. Benzinaria este vinovata ca nu s-a asigurat ca ofiterul este in siguranta, nu a luminat corespunzator zona si nu au avertizat-o de existenta bordurii.

Mai multe, pe Daily Mail.

7. O femeie din Bradford sustine ca a fost crescuta de maimute in Columbia. Marina Champan spune ca si-a petrecut 5 ani din copilarie cu primatele, dupa ce a fost rapita si abandonata in jungla. In timp si-a dezvoltat o piele asemanatoare cu cea a animalelor si brate puternice si musculoase.

Mai multe, pe Daily Mail.

8. Premierul David Cameron s-a bagat pana la brau in noroi pentru a salva o oaie de langa casa sa. Cameron il ajuta pe un vecin care avea oi. Oaia salvata a primit numele "Swampy" (swamp inseamna mlastina, n.r.), la sugestia lui Cameron.

Mai multe, pe Daily Telegraph.

9. Mariajul lui Winston Churchill cu Clemmie a fost aproape anulata dupa ce s-a dus in vizita la o alta femeie in Scotia, la scurt timp inainte de nunta. O noua biografie sugereaza ca vizita lui Churchill pentru a o vizita pe Violet Asquith a infuriat-o pe Clementine Hozier. Asquith fusese considerata o posibila alegere pentru Churchill, iar el s-a dus in vizita pentru a ii explica decizia.

Mai multe, pe The Times.

10. Iepurele Ralph si-a recastigat titlul de cel mai mare iepure din lume. Cantareste aproape 23 kg si are nevoie de mancare in valoare de 50 de lire sterline pe saptamana.

Mai multe, pe Daily Express.