Antena 1 a fost sanctionata, marti, de CNA cu 30.000 de lei pentru o emisiune "Acces direct" din luna februarie, in care au fost difuzate imagini dintr-o emisiune din 1999 a postului, in care Corneliu Vadim Tudor profera insulte la adresa actritei. Rona Hartner a plecat brusc din platou, exprimandu-si nemultumirea ca din inregistrarea de acum 14 ani au fost reluate doar afirmatii ale lui C.V. Tudor si niciun raspuns din partea ei.

  • UPDATE Tot cu 30.000 de lei a fost sanctionat si postul Kanal D, pentru emisiunile "Crezi ca esti normal" si "Roata norocului". CNA a apreciat ca in aceste emisiuni postul a incalcat reglementarile privind protectia minorilor, intrucat a fost folosit un limbaj injurios si au fost facute comentarii deocheate sau vulgare. In emisiunea "Crezi ca esti normal", participantii au primit intrebari precum: "E normal sa te epilezi total in partile joase?", "E normal sa te uiti in servetel dupa ce-ti sufli nasul?", "E normal sa mimezi orgasmul?" Amenda a fost decisa in pofida afirmatiilor reprezentantului Kanal D la CNA, potrivit caruia in emisiuni ar fi fost facute doar aluzii, nu cuvinte si imagini triviale.

Amenda de 30.000 de lei pentru Antena 1 a fost propusa de Christian Mititelu, care a reclamat inclusiv incalcarea dreptului la demnitate umana. Alt membru CNA, Narcisa Iorga, a propus o amenda de 50.000 de lei, pentru incalcarea reglementarilor privind protectia minorilor, dar propunerea ei nu a intrunit numarul necesar de voturi.

Antena 1 a difuzat, doua zile mai tarziu, inregistrarea pe larg a emisiunii "Marius Tuca Show" din 1999, incluzand si raspunsurile Ronei Hartner. Acest lucru s-a petrecut desi reprezentanta Antena 1 la CNA a aratat ca exista un contract intre post si actrita si ca aceasta din urma nu a reclamat nimic legat de acea editie a "Acces direct".

Emisiunea a fost semnalata de CNA de o telespectatoare, lucru de care s-a si tinut cont in discutiile ce au dus la decizia de amendare.

Din discutiile de la CNA pe aceasta tema:

  • Christian Mititelu, membru CNA: Nu pot decat sa-mi exprim dezacordul si indignarea ca se foloseste un material denigrator din 1999, ticluit intr-un context anume (...) si vine acum Antena 1 si reia aceasta scormonire de gunoaie si o foloseste intr-o emisiune de divertisment. Sub aspectul incalcarii demnitatii umane, avem o incalcare. Nu stiu daca CNA, atunci, a sanctionat aceasta emisiune
  • Reprezentanta Antena 1: Ceea ce s-a facut, s-a facut cu acordul Ronei Hartner, ea nu s-a plans. Dupa doua zile, pasajul integral a fost difuzat in cadrul aceleiasi emisiuni. Probabil a vrut sa aiba aceeasi iesire din scena ca in 1999. (...) Probabil ca a fost o iesire scenica. Nu exista nicio problema din punctul acesta de vedere.
  • Narcisa Iorga, membru CNA: Rona Hartner a dat interviuri in presa dupa acest incident, nu a lasat sa se inteleaga ca a fost un rol. A fost chiar nemultumita. Nu vad unde este rolul. (...)
  • Radu Calin Cristea, membru CNA: Mi s-a parut un dezechilibru in reactia domniei sale ( a Ronei Hartner - n.red.)
  • Florin Gabrea, membru CNA: nu cred ca iesirea dnei Harner a fost una teatrala.
  • Narcisa Iorga: Propunerile mele de sanctionare sunt strict pe protectia minorilor, cu atat mai mult cu cat sesizarea nu vine de la dna Hartner, ci vine de la un telespectator
  • Radu Calin Cristea: Nu cred ca merita nici macar o scrisoare de atentionare
  • Christian Mititelu: sunt de acord ca trebuie sa luam in considerare protectia minorilor, dar trebuie sa luam in considerare si protectia demnitatii umane