Trei membri ai Consiliului National al Audiovizualului (CNA), Valentin Jucan, Narcisa Iorga si Florin Gabrea, au trimis marti o scrisoare Comisiei Europene in care reclama nereguli comise de presedintele CNA, Laura Georgescu, informeaza paginademedia.ro.

Scrisoarea a fost trimisa vicepresedintelilor Comisiei Europene, Viviane Reding si Neelie Kroes, secretarului general al CE, Catherine Day, comisarului european pentru Educatie, cultura, multilingvism, tineret si sport, Androulla Vassiliou.

Semnatarii semnaleaza ca trei amendamente la Codul audivizual, votate de consiliu si incluse intr-o decizie de modificare a codului, nu mai apar in textul deciziei publicat in Monitorul Oficial, acuzand-o pe Laura Georgescu, presedintele forului, de fals in inscrisuri oficiale.

"Noi credem in statul de drept si in independenta presei audiovizuale si de aceea dorim sa va semnalam falsul comis de dna Laura Georgescu, presedintele Consiliului National al Audiovizualului (CNA)", arata semnatarii in scrisoare.

Potrivit celor 3 membrii CNA, "contrar realitatii si a comunicarii publice [...], presedintele CNA a trimis la Monitorul Oficial pe 1 aprilie 2013, sub propria semnatura si fara consultarea membrilor CNA, un text diferit de cel adoptat unanim de CNA pe 28 martie 2013".

Semnatarii prezinta, in scrisoare, amendamentele indepartate din textul deciziei, precizand ca au semnalat acest aspect presedintior celor doua Camere ale Parlamentului.

In ultima parte a scrisorii, Jucan, Iorga si Gabrea informeaza reprezentantii Comisiei Europene ca "unul dintre membrii CNA, demnitar, dl Christian Mititelu, este incompatibil cu aceasta pozitie inca din 2008".

Citeste scrisoarea integrala pe paginademedia.ro