Societatea Romana de Televiziune (SRTv) va achizitiona, in exclusivitate pentru teritoriul Romaniei, in schimbul sumei de doua milioane de euro, drepturile TV si de internet pentru Jocurile Olimpice de Iarna de la Soci (Rusia - 2014) si pentru Jocurile Olimpice de Vara de la Rio de Janeiro (Brazilia - 2016), informeaza Mediafax.

Sigla TVRFoto: tvr.ro

"In intreaga istorie a TVR, acesta a fost detinatorul permanent al drepturitor TV atât pentru editiile Jocurilor Olimpice de iarna, cat si de vara. In indeplinirea atributiei conferite de Legea nr. 41/ 1994 privind organizarea si functionarea Societatii Romane de Radiodifuziune si Societatii Romane de Televiziune, inaintam spre dezbatere si aprobare Consiliului de Administratie proiectul de hotarare privind incheierea unui contract cu firma de drepturi sportive Sportfive pentru a achizitiona, in exclusivitate pentru teritoriul Romaniei, drepturile TV si de internet pentru Jocurile Olimpice de Iarna Soci 2014 si Jocurile Olimpice de Vara Rio de Janeiro 2016, pentru suma de 2.000.000 de euro" - Claudiu Saftoiu, presedintele-director general al TVR.

"Mai mult decat atat, suma aceasta a fost bugetata, ea nu va fi platita dintr-odata. Este vorba de o esalonare care este foarte convenabila, in asa fel incat echilibrul acesta financiar atat de greu obtinut sa se mentina", a mai spus Claudiu Saftoiu.

"Am facut toate eforturile pentru ca telespectatorul roman sa poata beneficia de frumusetea acestor evenimente sportive. Este un proiect bugetat inca de la inceputul anului si, pe masura ce inaintam in an, vom reusi sa facem si o previzionare a urmatoarelor drepturi de difuzare pe mai multe domenii, nu numai cele sportive", a conchis Claudiu Saftoiu.