Televiziunea publica a inaintat CNA, spre aprobare, noile grile ale canalelor sale. In cazul TVR 1, productia proprie ar urma sa scada considerabil, pe fondul unei cresteri a programelor de informare. La TVR 2, despre care presedintele televiziunii, Claudiu Saftoiu, anunta anul trecut ca se schimba in TVR 2 Cultural prin preluarea mai multor programe de la TVR Cultural, creste productia proprie, dar programele culturale reprezinta doar 14% din grila, ceea ce i-a nemultumit pe mai multi membri CNA.

Consiliul a aprobat, joi, cererile de modificare a grilei pentru canalele regionale si pentru TVR 3, dar au decis sa amane discutiile in cazul TVR 1 si TVR 2. O parte dintre membrii CNA au semnalat ca presedintele-director general al TVR, Claudiu Saftoiu, promitea anul trecut, in momentul inchiderii TVR Cultural, ca misiunea acestui canal va fi preluata de TVR 2. Ei au apreciat ca, pastrand in grila doar 14% emisiuni culturale, aceasta promisiune nu este respectata.

Potrivit cererilor TVR inaintate la CNA:

  • Productia proprie a TVR 1 ar urma sa scada de la 69% la 42%, in timp ce programele de informare cresc de la 25% la 32%
  • Productia proprie a TVR 2 ar urma sa creasca de la 41% la 51%, dar emisiunilor culturale le revine doar 14,1% din grila
  • La TVR International, creste productia proprie, dar scade ponderea programelor de informare

Narcisa Iorga, membru CNA, in discutiile pe acest subiect:

  • Propun sa amanam decizia pana avem un punct de vedere al presedintelui-director general sau pana cand vine el, eventual, aici (...) [In toamna] noi am incercat sa salvam licenta TVR Cultural (...) A venit dl. Saftoiu aici si si-a asumat raspunderea ca va transforma TVR 2 in TVR 2 Cultural (...) Nu suntem obligati sa acceptam o grila diferita de ceea ce au promis in toamna.