Agentia de stiri Reuters a publicat din greseala necrologul miliardarului George Soros, pe care il avea pregatit in eventualitatea decesului, in care acesta este numit "pradator", facandu-se referire la speculatiile financiare facute de acesta, relateaza Business Insider.

George SorosFoto: Agerpres

Soros, in varsta de 82 de ani, este descris drept "o enigma invelita in intelect, contradictii si bani". Potrivit BusinessInsdier, din necrologul pregatit de Reuters reiese ca americanul de origina maghiara este un ipocrit, care a provocat mai multe crize financiare.

La cateva momente dupa ce a publicat materialul, Reuters a scris pe Twitter ca a fost o eroare si l-a restras.

Pe pagina sa, Reuters a publicat ulterior urmatorul mesaj: "Reuters a publicat in mod eronat necrologul magnatului si filantropului George Soros. Un purtator de cuvant din partea lui Soros a afirmat ca acesta traieste in New York si este bine si sanatos. Reuters regreta greseala".

În 1993, George Soros a înfiinţat Fundaţia pentru o Societate Deschisă, numită şi Fundaţia Soros. Potrivit revistei Forbes, averea sa era estimată în martie 2012 la peste 20 de miliarde de dolari.