Fundatia Friends For Friends (FFFF) lanseaza Superscrierea Cititorilor, o competitie care isi propune sa promoveze scriitura de calitate si povestile care au puterea sa schimbe lumea. Superscrierea Cititorilor extinde conceptul Premiilor Superscrieri – competitie adresata autorilor, care se desfasoara toamna –, oferindu-le cititorilor posibilitatea de a inscrie texte in competitie.

Superscrierea CititorilorFoto: Hotnews

Mecanismul este urmatorul: cititorii pot inscrie orice non-fictiune romaneasca, pe care o considera valoroasa, pe site-ul concursului, www.ffff.ro/superscrieri. Faza a doua consta in votul publicului, care va stabili shortlist-ul competitiei. In ultima etapa, juriul va alege castigatorii.

Premiile se ofera atat autorului textului castigator (300 de euro), cat si participantului care l-a propus in concurs: peste 20 de carti si produse oferite de sponsori. Acestia sunt: Friends Advertising, F64, Humanitas, Igloo, Okian, Publica, Tea Forte Romania, Vellant.

Detaliile despre inscrieri – care se fac pana pe 9 mai - si regulament se regasesc pe site-ul competitiei.

Juriul Cititorilor este format din 15 profesionisti din diverse domenii, care pun pret realitatea prezentata prin povesti bine scrise (bloggeri, oameni de comunicare din corporatii, artisti si psihologi): Alex Ciuca, Alex Galmeanu, Amalia Fodor, Andreea Burlacu, Bogdana Butnar, Bogdan Theodor Olteanu, Cristi China, Corina Vasile, Elena Ciric, Madalina Uceanu, Maria Besnea, Monica Jitariuc, Sintia Radu, Tudor Chirila si Vlad Stroescu.

Cei care participa la Superscrierea Cititorilor au sansa sa incurajeze autorii care pot schimba perspectiva asupra felului in care sunt relatate evenimentele in Romania. Cel mai important castig al competitiei insa ramane promovarea genului de scriitura care naste castigatori de Pulitzer.

Sorin Tranca, Presedintele FFFF, ne spune de ce a aparut acest concurs: “Ma bucur ca reusim sa extindem Premiile Superscrieri (pe care il veti vedea in plina desfasurare la toamna) si intr-o zona la care eu tin foarte mult, la cititori. Dupa ce am construit un concurs unic prin faptul ca e deschis tuturor categoriilor de autori, iata ca reusim acum si un parteneriat unic: cu cititorii. In mod traditional, ei sunt lasati un pic deoparte in concursurile de multe feluri. Sa citim, deci, ceea ce merita citit.”

Alex Ciuca, membru al juriului si blogger, este de parere ca "Intr-un mediu in care e tot mai simplu sa publici texte, e din ce in ce mai greu sa identifici scrierile care merita citite. Cred ca Premiile Superscrieri, pe de o parte si Superscrierea Cititorilor, pe de alta parte pot reprezenta o reparatie morala pentru autorii textelor bune pe care le-am ratat pana acum din cauza zgomotului."

In lista partenerilor care sustin Superscrierea Cititorilor se numara: 121.ro, Academia Catavencu, All Hollow, Casa mea, Decat o Revista, Esquire, HotNews, Inspire Business, Institute, Manager Express, National Geographic, Realitatea, RFI, Romania Libera, Romania Pozitiva, Sub25, Ziare.com.

Pentru mai multe detalii despre Superscrierea Cititorilor, exploraţi http://ffff.ro/superscrieri/.

***

Premiile Superscrieri reprezinta o competitie care promoveaza jurnalismul narativ si scriitura creativa despre oameni, evenimente si momente reale. Competitia isi propune ca, in caţiva ani, sa capete in Romania aceeasi importanţa pe care o au premiile Pulitzer in SUA. Editia a doua a atras peste 350 de materiale inscrise si premii de peste 2.500 de euro.

#Fundaţia Friends For Friends (FFFF) crede in puterea creativitatii in sens mai larg, a inovatiei. Dintre cele mai cunoscute proiecte FFFF: Premiile Superscrieri. Non-ficţiuni care schimba lumea – concurs de scriere creativa si jurnalism narativ, Creative Fitness Studio – program de antrenare si dezvoltare a creativitatii, expoziţia Ciorne 2.0 – Cum devin ideile realitate?, Biblioteca FFFF – peste 1500 de carţi utile profesionistilor implicaţi in industrii creative, Lobul Creativ – emisiune on-line care exploreaza cariere de succes, si, nu in ultimul rand, evenimentele de la Caffffe Creativa.