Clubul Roman de Presa respinge presiunile de orice natura asupra activitatii institutiilor publice sau private de presa si considera ca independenta acestora implica inclusiv independenta actului de decizie manageriala in domeniul administrarii activitatii specifice, conform unui comunicat al CRP, citat de Mediafax.

CRP considera drept "abuzive presiunile sindicale exterioare asupra unei decizii manageriale privind raporturile de munca din interiorul unei institutii de presa, Societatea Romana de Radiodifuziune (SRR), facute sub aparenta 'apararii libertatii de exprimare'", se spune intr-un comunicat, de miercuri, al CRP.

"Respectarea si aplicarea procedurilor interne in materie de organizare a muncii si evaluarea activitatii unui salariat al unei societati de presa, inclusiv din cadrul SRR, sunt de competenta exclusiva a directorului general si nu pot fi cenzurate sub aparenta <>, asa cum se incearca de cateva organizatii sindicale, indiferent de calitatile pe care un angajat din domeniul administrativ sustine ca le are", se mai spune in comunicatul CRP.

Clubul Roman de Presa va transmite comisiilor de specialitate ale Parlamentului si prim-ministrului Guvernului aceasta luare de pozitie, pe cale institutionala.

Conducerea SRR a decis recent intreruperea contractului de munca a unui lider sindical din companie, actiune care a atras proteste din partea unor organizatii de aparare a libertatii de exprimare.