Compania InterAgro, a omului de afaceri Ioan Niculae, sponsorizeaza in calitate de coproducator sezonul actual al emisiunii "O data in viata" de la Televiziunea publica. Sponsor fiind, Ioan Niculae - singurul roman ramas in topul miliardarilor Forbes si urmarit de procurorii DIICOT intr-un caz de subminare a economiei nationale - are interventii in emisiune. La editia din 26 aprilie, el a intervenit prin telefon si a promis o sala de Internet pentru copiii dintr-o scoala saraca din Republica Moldova. In emisiune, actrita Ileana Popovici - "consateana" lui Niculae din Buturugeni, judetul Giurgiu - a plans, apoi a laudat, zambind, iubirea pentru parinti a omului de afaceri. Multumirile realizatoarei pentru sponsor: "Absolut minunat gestul dumneavoastra. (...) Este intr-adevar un moment emotionant, un sprijin venit din partea companiei InterAgro prin presedintele sau, domnul Ioan Niculae".

Ioan Niculae starneste lacrimi de fericire la TVRFoto: Captura Tvrplus.ro
  • Emisiunea "O data-n viata" de la TVR se afla la al 9-lea sezon. Emisiunea gazduita de Iuliana Tudor este un concurs de divertisment, cu multa muzica populara, cu vedete si personalitati si are o componenta sociala, show-ul prezentand cate trei cazuri sociale pentru care se cauta solutii. Compania InterAgro - controlata de Ioan Niculae, acuzat si de DNA in dosarul "Mita la PSD" - sponsorizeaza acest sezon al emisiunii.

La editia din 26 aprilie a emisiunii "O data-n viata" a participat, in port popular, si actrita Ileana Popovici, sustinand cazul unei scoli sarace din Republica Moldova. La un moment dat, Iuliana Tudor face liniste in platou: "Avem la telefon pe presedintele companiei InterAgro, este vorba despre domnul Ioan Niculae. Buna seara, stimate domn". Si urmeaza cateva minute de aprecieri, multumiri si "dezvaluiri" pline de candoare despre Ioan Niculae, "consateanul" Ilenei Popovici:

  • Iuliana Tudor: "Inca o data va adresez multumiri pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sezon (...)"
  • Ioan Niculae: "Inteleg ca este o consateana de-a mea in emisiune, careia ii urez succes. Oamenii din Buturugeni, judetul Giurgiu stiu sa castige (...) Doamna Ileana Popovici. In memoria parintelui Popovici si a coanei preoteasa (...) as dori sa ajut si eu copiii de la aceasta scoala (...)"
  • Ioan Niculae promite ca va trimite pe cineva sa vada care este exact situatia pentru a dona calculatoare si pentru a face o sala de internet la scoala din Republica Moldova. Ileana Popovici plange succint.
  • Iuliana Tudor: "Absolut minunat gestul dumneavoastra. Va multumim foarte mult pentru interventia aceasta. Ileana Popovici are lacrimi in ochi acum. Este intr-adevar un moment emotionant, un sprijin venit din partea companiei InterAgro prin presedintele sau, domnul Ioan Niculae, pentru o scoala in care 200 de copii vor avea, iata, sansa la echipamente moderne de studiu. Multumim foarte mult si sunt sigura ca veti fi aproape de aceasta scoala cu mult mai mult (...)"
  • Ileana Popovici: "plang de bucurie si fericire si multumesc tuturor celor din comuna Buturugeni, care e o comuna langa Bucuresti. Sunt oameni buni (...) care stiu sa sara in ajutor. (...) Uitati ca, dupa ani de zile, un consatean de-al meu sare in ajutorul unor copii absolut uitati de lume. Nu pot decat sa va spun (...) Va spun un secret, ca i se spune domnului in sat Luluca (...) Vreau sa va spun ca este cunoscut in comuna noastra pentru respectul si iubirea pe care a avut-o dumnealui fata de parinti. Si uitati ca educatia se poate face si la sat (...)"
  • Vezi inregistrarea emisiunii aici

Nu este prima interventie a lui Ioan Niculae la emisiunea "O data-n viata". Un precedent s-a petrecut la sfarsitul lunii martie, cand presa prelua declaratii facute de omul de afaceri in cadrul aceleiasi emisiuni a televiziunii publice, declaratii ce au prefatat lansarea unei asociatii a antreprenorilor romani.