Compania Realitatea Media, detinuta si condusa de Cozmin Gusa, ramane fara trei marci importante. Marcile Realitatea TV, Realitatea.net si Realitatea FM vor fi preluate de compania britanica Win Win Business Lobby Company, dupa decizia de astazi a Curtii de apel, scrie EVZ.ro, preluat de site-ul specializat PaginadeMedia.ro.

Sentinta Curtii de Apel este irevocabila.

UPDATE 21:30 Reactia lui Gusa: "Realitatea merge mai departe cu acelasi nume" (PaginadeMedia.ro)

"Ii asigur pe toti angajatii Realitatea Media, pe colaboratori, cat si pe fanii nostri, ca activitatea noastra editoriala va continua pe aceleasi coordonate, neputand sa fie influentata de aceste jocuri de imagine care au consecinta procedurala pe termen mediu sau lung. Nu am emotii".

Win Win Business Lobby Company este o companie britanica ai carei actionari nu sunt cunoscuti. Firma a cumparat cele trei marci, pentru 1,1 milioane de euro, in vara anului trecut, cand de Realitatea TV se ocupa omul de afaceri Elan Schwartzenberg. Ulterior, tranzactia a fost contestata in instanta de mai multi creditori.

Decizia Curtii de Apel repune in drepturi firma Win Win si tranzactia facuta pe vremea lui Elan Schwartzenberg.

Textul deciziei, publicata de EVZ.ro:

"Admite recursurile. Modifica in tot sentinta atacata, in sensul ca: Admite contestatiile formulate de E-Boutique KFT. si de Win Win Business & Lobby Company Limited impotriva masurilor luate de administratorul judiciar prin Decizia nr. 5285/23.05.2012.

Desfiinteaza masurile administratorului judiciar privind anularea procesului verbal de licitatie nr. 3144/17.04.2012 si a contractului de cesiune de marci incheiat la 18.04.2012, precum si repunerea partilor in situatia anterioara. Respinge cererile de interventie accesorie formulate de S.C. PSV Company S.A. si de S.C. Strategies - Research - Investments S.R.L. Irevocabila".