CNA a dat, marti, aviz companiei Orange Romania pentru retransmisia de programe TV prin satelit (DTH). HotNews.ro a scris, saptamana trecuta, ca Orange astepta avizul pentru retransmisia a circa 100 de programe TV prin satelit, piata dominata de RCS&RDS, Romtelecom si UPC.

In proiectul de grila transmis la CNA, Orange include 99 de programe, dintre care 29 sunt HD. Grila include, intre altele, toate posturile Pro TV, ale Intact, principalele posturi centrale de stiri, Kanal D, Prima TV, Trinitas, posturile distribuite de Chello Central Europe, Discovery, posturi internationale BBC, posturi de muzica, sport, divertisment etc. Acoperirea serviciului este nationala, potrivit datelor depuse la CNA.

Surse au declarat, saptamana trecuta, pentru HotNews.ro ca denumirea retelei pregatite de Orange este Orange TV si ca operatorul se asteapta la 50.000 de abonati la acest serviciu, oferit in sistem DTH (satelit) si OTT (Over the top - consumatorii pot receptiona canalele TV prin terminale conectate la Internet).