Un scurt reportaj difuzat de televiziunea publica, intitulat "Stegozaurii", da o replica subtila demersului Antena 3 privind omologarea celui mai mare drapel din lume, realizand "cel mai mic steag din lume", pictat pe un bob de orez.

Reportajul a fost realizat de Cornel Mihalache si a fost difuzat la TVR 1 in emisiunea de reportaje "Dosar Romania".

"Gena dinozaurilor maniaci ai steagurilor s-a pripasit in sangele anumitor indivizi disipati la nivelul umanitatii, in interiorul fiecarui popor. (...) ei, stegozaurii, sunt gata sa te sufoce sub cateva tone de steag. Degeaba le explici ca patriotismul se masoara in virtuti, ca identitatile colective se castiga prin respectarea unor valori morale, ca intr-o comunitate, intr-o natiune, cheagul e increderea, nu kilometrul patrat de steag (...) Pentru stegozauri, niciun steag nu e prea mare. De-ar putea, ar intinde unul imens peste tot cerul ca pe o prelata de cort (...) Un steag pe un bob de orez se vede pe un televizor la fel de mare ca un steag de 5 tone si 7 hectare. Pentru noi, dragostea de drapel e invers proportionala cu marimea lui. Dragostea de tara nu se masoara in cantitatea de panza", se spune in reportajul TVR.

In 27 mai, Antena 3 a inscris in Cartea Recordurilor un tricolor gigant, desfasurat pe aerodromul Clinceni, acesta fiind omologat drept cel mai mare drapel din lume. Steagul a avut o lungime de 330 de metri si o latime de 220 de metri (peste 7 hectare) si a cantarit 5 tone.