Televiziunea publica din Grecia si-a reluat, miercuri dimineata, emisia, la aproape o luna de la inchiderea posturilor publice ERT, insa nu difuzeaza inca programe, scrie Mediafax. Pe frecventa pe care emitea in urma cu o luna ERT, miercuri dimineata a fost afisata o mira, iar un responsabil din audiovizualul public elen a declarat ca este "o faza tranzitorie", iar televiziunea va incepe sa redifuzeze "foarte curand".

Grila de programe va fi una temporara, valabila pana in toamna, cand va fi infiintata o noua societate care sa gestioneze posturile publice de radio si televiziune din Grecia.

Pe 11 iunie, guvernul grec a anunat si a pus imediat in aplicare masura de inchidere a canalelor publice de radio si televiziune ERT, invocand presiunile creditorilor sai internationali. Masura a declansat o ruptura in cadrul coalitiei guvernamentale, doua dintre partidlee membre anuntand ca nu vor vota aceasta masura in parlament. Decizia a declansat, totodata, o serie de proteste si o greva generala a principalelor sindicate din Grecia.

Pe 14 iunie, premierul Antonis Samaras a propus redeschiderea partiala a ERT. Guvernul a anuntat si un proiect de lege pentru reorganizarea audiovizualului public din aceasta tara, care sa vizeze "radioul, internetul si televiziunea".

Radio-televiziunea publică ERT din Grecia are aproape 2.700 de angajaţi, dintre care 677 sunt jurnalişti.