Prima stire in care TVR a relatat despre acuzatia de plagiat adusa premierului Ponta, publicata online pe 18 iunie 2012, a fost stearsa, noteaza pe pagina sa de Facebook Mona Dirtu, fosta sefa TVR Interactiv. In materialul respectiv, TVR publica in premiera un document cu fragmentele incriminate din teza lui Victor Ponta. Tot textul din pagina a fost sters, ramanand doar o pagina cu titlul "test" si cu o fotografie a premierului.

Captura ecran cu site-ul TVR, editata de Mona DirtuFoto: Captura Facebook - Mona Dirtu

Mona Dirtu noteaza, pe 13 iulie, ca actualizarea paginii respective a fost facuta "pe 17 februarie, dupa miezul noptii (la ora 01:03). Anul nu e specificat, dar cum la 17 februarie 2012 tvrinfo.ro inca nu fusese lansat, ne ramane doar varianta 17 februarie 2013 - o noapte de sambata spre duminica". Luni, 15 iulie, pe pagina respectiva apare nota ca ultima actualizare a fost facuta pe 13 iulie, dupa ce Mona Dirtu a semnalat cazul pe Facebook.

Textul prin care materialul respectiv a fost promovat pe contul de Facebook al tvrinfo.ro a fost, de asemenea, sters, dupa cum noteaza sursa citata. Ea noteaza ca alte texte publicate online de TVR, pe acelasi subiect, sunt in continuare accesibile, la fel si fisierul .pdf cu fragmentele din teza premierului, atasat initial la materialul care nu mai exista pe site-ul Televiziunii publice.

Mona Dirtu, pe Facebook:

  • Sa fi fost oare sters textul din 18 iunie 2012 din greseala? Tare greu mi-e sa cred. In iunie anul trecut presedintele interimar al TVR, Radu Calin Cristea, a incercat sa ma lamureasca timp de jumatate de ora ca trebuia sa ma consult cu el inainte ca tvrinfo.ro sa dea asa "o stire sensibila" (eram pe atunci director al TVR Interactiv iar stirea au publicat-o colegii mei Roxana Preda si Teodor Tita; am fost tare mandra de ei). Succesorul lui Radu Calin Cristea, Claudiu Saftoiu, l-a chemat cateva saptamani mai tarziu pe Teo, care inca mai era redactor sef al site-ului, sa-l intrebe care-i treaba - dupa care a mutat abrupt si fara explicatii site-ul in subordinea DEIS, proaspat preluat de Claudiu Lucaci."

Materialul sters de pe site-ul TVR poate fi consultat in continuare pe archive.org.

Semnalul tras de Mona Dirtu vine la un an dupa ce aceasta si-a dat demisia din functia de sef TVR Interactiv, iar sefii editoriali de atunci ai TVRinfo.ro acuzau ingerinte in politica editoriala a site-ului. Acelasi semnal vine in momentul in care agentia de presa Agerpres a publicat un interviu in care era "periat" fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, interviu "curatat" apoi de formularile suspecte pentru ca, in cele din urma, sa fie retras definitiv de agentie, dupa cum relateaza Paginademedia.ro.