Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a restras, joi, licenta postului de radio Click FM, avand in vedere ca reprezentantii acestuia nu au depus documentele necesare pentru prelungire, in termenul legal, informeaza Mediafax.

Consiliul National al Audiovizualului a reanalizat, in sedinta de joi, situatia licentei postului de radio Click FM. Potrivit sefului Biroului Licente-Autorizari din CNA, Razvan Frinculescu, dosarul nu a fost completat cu o declaratie notariala, precum si cu certificatul fiscal din care sa rezulte ca, la data solicitarii licentei audiovizuale, societatea care solicita acordarea licentei nu inregistreaza obligatii restante la bugetul de stat. De asemenea, in urma monitorizari realizate de reprezentantii CNA in perioada 2 - 5 iulie, s-a observat ca postul Click FM nu mai emitea, situatia nefiind notificata de radiodifuzor.

Astfel, membrii CNA au decis sa retraga licenta Click FM cu sase voturi "pentru" (Monica Gubernat, Rasvan Popescu, Christian Mititelu, Laura Georgescu, Viorel Buda si Florin Gabrea) si doua "impotriva" (Valentin Jucan si Cristina Trepcea).

Retragerea licentei Click FM este echivalent cu faptul ca postul de radio se inchide oficial.

Consiliul National al Audiovizualului a discutat, si in sedinta din data de 18 iunie, solicitarea societatii Radio City FM Bucuresti SRL de prelungire cu noua ani a licentei audiovizuale a postului de radio Click FM Bucuresti. Licenta Click FM a expirat pe 22 mai, insa dosarul prin care societatea a cerut prelungirea licentei a fost depus la CNA in timpul legal.

CNA a rediscutat acest caz, desi Consiliul a aprobat, in sedinta din 13 iunie, prelungirea licentei audiovizuale a Click FM. Impotriva prelungirii licentei Click FM a votat atunci doar Christian Mititelu, in timp ce restul membrilor CNA prezenti la analizarea solicitarii - Florin Gabrea, Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Cristina Trepcea, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea - au votat pentru prelungirea licentei acestui post de radio.

Razvan Frinculescu, seful Biroului Licente-Autorizari din CNA, a declarat atunci ca postul de radio Click FM are probleme din punctul de vedere al actionariatului si al certificatului fiscal. Actionarul majoritar, Adevarul Holding SRL, este in insolventa, aceasta fiind motivatia pentru care reprezentantii postului de radio Click FM nu ar fi putut depune declaratia notariala si nici certificatul fiscal, a mai spus Frinculescu.

Pe de alta parte, prezent la sedinta din 13 iunie a CNA, directorul general al Click FM, Cristian Raileanu, a spus ca a fost denuntat contractul dintre Adevarul Holding SRL si Radio City FM Bucuresti SRL, avand in vedere ca Adevarul Holding se afla in procedura de insolventa. Raileanu a mai spus ca pe 10 iunie a fost termenul in acest proces, insa pronuntarea s-a amanat pentru luna septembrie.

"Noi, si vorbim si in numele actionarului (Adrian Andrici, n.r.) si al creditorului, putem sa refacem acest brand si putem sa facem din nou acel radio City FM de care candva 30-40.000 de oameni se bucurau. Nu negam problemele, legate de parteneriatul cu Adevarul Holding, care, din punctul meu de vedere, este unul dintre cele mai nefericite pe care le-am avut in 19 ani de activitate. Acest parteneriat ne-a adus in situatia asta. Ca Radio City FM sa mai functioneze ca post de rock independent, avem nevoie de dumneavoastra sa putem sa rezistam pana in septembrie", a mai spus atunci Cristian Raileanu.

Discutiile cu privire la Click FM au fost insa reluate in sedinta din 18 iunie si au fost foarte tensionate, unii membri ai Consiliului spunand ca au votat deja pentru prelungirea licentei si nu inteleg de ce mai trebuie reluata discutia in acest caz.

Pe de alta parte, Narcisa Iorga, membru al CNA, a spus atunci ca, daca licenta Click FM nu ar fi prelungita, atunci ar trebui retrasa, fapt echivalent cu incetarea emisiei. "Nu am nicio problema sa rediscutam decizia (de prelungire a licentei, n.r.), dar decizia a fost luata in limitele legislatiei audiovizualului", a spus Iorga. Ea a precizat ca acest radiodifuzor are o "problema juridica", care nu ii poate fi imputata. "In cazul de fata, radiodifuzorul nu s-a facut vinovat de incalcari grave ale legislatiei audiovizualului de-a lungul celor noua ani de licenta", a spus Narcisa Iorga. Ea a mai spus ca, din punctul sau de vedere, dosarul nu a fost completat "din motive birocratice".

In schimb, Christian Mititelu a avut in 18 iunie o pozitie similara cu cea din sedinta din 13 iunie. Mititelu a spus ca licenta Click FM a expirat deja si nu se poate vorbi despre retragerea licentei. El a mai spus ca "nu exista nicio garantie" ca procesul cu trustul Adevarul Holding se va termina in septembrie 2013.

"Nu sunt motive birocratice, sunt criterii care trebuie respectate", a spus si Laura Georgescu in sedinta din 18 iunie.

La randul sau, Monica Gubernat a propus tot in sedinta din 18 iunie prelungirea cu 30 de zile a perioadei in care societatea Radio City FM Bucuresti SRL poate sa depuna la CNA documentele necesare pentru prelungirea licentei Click FM. "Daca nu aduc certificatul fiscal (cel mai important dintre documentele care nu au fost depuse, n.r.), vom discuta la momentul respectiv", a mai spus Gubernat. Propunerea Monicai Gubernat a fost adoptata atunci de membrii CNA.

Pe de alta parte, in sedinta din 6 septembrie 2011, CNA a aprobat modificarea structurii actionariatului si modificarea serviciului de programe din City FM in Click FM. La momentul respectiv, Adevarul Holding era controlat de omul de afaceri Dinu Patriciu. In 2012, Adevarul Holding a fost preluat de omul de afaceri Cristian Burci.