Un jurnalist roman a atras atentia presei spaniole prin faptul ca a reusit sa-l determine pe seful guvernului de la Madrid, Mariano Rajoy, sa vorbeasca in premiera despre cazul de coruptie Barcenas, in care numele sau este mentionat. Presa spaniola incearca de multa vreme, in zadar, sa afle de la premier daca si cand va merge in fata Congresului pentru a raspunde acuzatiilor de coruptie. Rajoy a vorbit pentru prima data pe aceasta tema intr-un raspuns dat corespondentului Digi 24 la Madrid, Ciprian Baltoiu, dupa cum noteaza El Pais, citat de Digi24.ro.

Numele premierului spaniol a fost legat de cazul in care fostul trezorier al Partidului Popular, Luis Barcenas, este acuzat de coruptie la nivel inalt. Presa spaniola a incercat de multa vreme sa afle daca seful guvernului va raspunde, in fata parlamentarilor, acuzatiilor de coruptie care i se aduc, insa nu a reusit, Rajoy evitand de fiecare data sa raspunda intrebarilor pe aceasta tema.

Intrebarea i-a fost pusa, insa, de jurnalistul roman Ciprian Baltoiu in cadrul unei conferinte comune a premierului Rajoy si a omologului sau roman Victor Ponta. Rajoy a confirmat, in cadrul conferintei, ca va raspunde in fata parlamentarilor, iar astazi el a revenit cu precizarea ca va face acest lucru pe 1 august, dupa cum relateaza Digi 24.