"Antena 3 respinge toate calomniile si acuzatiile nefondate lansate de catre cei care incearca sa transforme operatiunea in forta a procurorilor intr-o vadita tentativa de a denigra cea mai credibila si indragita institutie de presa", declara directorul Antena 3, Mihai Gadea, intr-un comunicat de presa emis de acest post dupa ce DNA a inceput urmarirea penala impotriva persoanei juridice Antena 3 S.A.. In acelasi comunicat, postul de stiri al trustului controlat de Dan Voiculescu arata ca "va da curs solicitarior venite din partea institutiilor statului, dar isi rezerva dreptul sa reactioneze public si direct impotriva oricarui abuz".

In comunicat, Antena 3 isi exprima ingrijorarea in legatura cu "operatiunea fara precedent a DNA" impotriva unei institutii de presa, ce pare "o actiune de intimidare menita, prin posibilele consecinte juridice, sa influenteze activitatea sa editoriala".

Comunicatul Antena 3 de joi:

ANTENA 3 RAMANE AICI

Bucuresti, 25 iulie 2013: Antena 3 isi exprima ingrijorarea in legatura cu operatiunea fara precedent desfasurata de Directia Nationala Anticoruptie impotriva unei institutii de presa din Romania.

Inceperea actiunii de urmarire penala impotriva Antena 3 S.A., intr-un dosar in care jurnalistii, angajatii si conducerea postului TV nu au absolut nicio implicare, pare o actiune de intimidare menita, prin posibilele consecinte juridice, sa influenteze activitatea sa editoriala.

Mihai Gadea, CEO Antena 3, audiat astazi ca martor in dosarul deschis la cererea operatorului de cablu RCS-RDS, declara: "Antena 3 respinge toate calomniile si acuzatiile nefondate lansate de catre cei care incearca sa transforme operatiunea in forta a procurorilor intr-o vadita tentativa de a denigra cea mai credibila si indragita institutie de presa. Am convingerea ca toti partenerii, telespectatorii si colegii de breasla inteleg ca inceperea urmaririi penale impotriva Antena 3 nu va afecta calitatea editoriala a productiilor noastre, nici relatiile comerciale, si nu va schimba atitudinea noastra ferma in fata oricarui abuz, indiferent impotriva carui cetatean al acestei tari este comis. Antena 3 a fost intotdeauna aici, este aici si va ramane aici."

Respectand principiile si valorile democratice reale, Antena 3 - prin reprezentantii sai legali - va da curs solicitarior venite din partea institutiilor statului, dar isi rezerva dreptul sa reactioneze public si direct impotriva oricarui abuz.