Ada Mesesan, membra in Consiliul de Administratie (CA) al TVR, solicita organizarea unei sedinte extraordinare a forului, in data de 30 iulie, avand in vedere "practica" folosita in procedura de selectie a managerilor din televiziunea publica.

"Motivul este evident: batjocura fata de angajatii institutiei si dispretul fata de toate regulamentele si procedurile la care s-au pretat cei care s-au erijat in organizatori si coordonatori ai concursurilor pentru functiile de manageri ai TVR. Este inadmisibil ca, nici la aceasta ora, nu s-au facut publice in TVR, persoanele care si-au depus proiectele pentru functiile de manageri (un exemplu scandalos il reprezinta cel privind selectia pentru functia de director al Stirilor TVR) desi, tot la aceasta ora, o comisie recurge la selectia dosarelor care intra in concurs! Precizez ca niciodata in istoria TVR nu s-a mai inregistrat o astfel de practica", se arata intr-o solicitare a Adei Mesesan catre membrii CA ai TVR, remisa agentiei de presa Mediafax.

De asemenea, Ada Mesesan puncteaza ca a refuzat public sa faca parte din comisiile de selectie si de concurs pentru ocuparea functiilor de manager.

Astfel, unul dintre motivele invocate de membra Consiliului de Administratie al TVR pentru refuzul sau de a participa la sedintele comisiilor este ca "prin procedurile prezentate in sedintele C.A. de catre conducerea executiva a TVR, selectia de proiecte si concursul indicau procedura asumata tacit de majoritatea conducerii, respectiv, ᅡcastigarea functiei, cu dedicatieᅡ, procedeu pe care l-am sanctionat prin vot".

Totodata, al doilea motiv este ca "prezenta membrilor C.A. in comisiile in cauza, solicitata cu insistenta de conducerea executiva a TVR , dincolo de acuzatia posibila de imixtiune politica care putea fi folosita in momentele critice, reprezenta, de fapt, o atragere a colegilor mei la frauda care, iata, se petrece in aceste zile in TVR".

Pe de alta parte, Ada Mesesan afirma ca nu este "intamplator" ca o parte din membrii CA care au participat la sedintele comisiilor de examinare au luat decizia de a se retrage "in momentul in care suspiciunile lor au capatat caracterul unor evidente".

"Solicitarea mea este intemeiata atat pe informatiile si plangerile primite, in calitatea mea de membru al C.A., din partea jurnalistilor si angajatilor TVR, cat si pe observatiile si atitudinile mele critice pe care le-am prezentat in toate sedintele C.A. Solicit desfasurarea acestei sedinte extraordinare a C.A. pentru a se prezenta explicit, atat angajatilor TVR, cat si membrilor C.A., motivele pentru care TVR a intrat agresiv in epoca secretomaniei obscure si a jocurilor politice de culise. Decaderea accelerata a TVR poate fi stopata. Cei care sunt susceptibili ca doresc sa transforme TVR intr-un nou Oltchim sunt solicitati sa accepte sedinta extraordinara a C.A. pe data de 30 iulie", se mai arata in solicitarea citata.