Antena 3 a introdus pe ecran un timbru prin care se declara "post supus amenintarilor prezidentiale". Mesajul permanent - in romana si engleza - a aparut in seara zilei de luni, dupa ce a fost declansata urmarirea penala impotriva lui Dan Voiculescu, pentru complicitate la santaj in dosarul Antena-RCS. Cu putin timp inainte de publicarea acestui material, textul a disparut de pe ecran, dar a reaparut la pranz. Dupa inceperea urmaririi penale impotriva altor doua companii din trustul Intact, Antena TV Group si Intact Publishing, urmarirea penala a fost declansata, saptamana trecuta, si impotriva Antenei 3.

Timbrul Antena 3, plasat deasupra logo-uluiFoto: Captura ecran

Timbrul, plasat deasupra siglei postului, continea un mesaj in limba romana si unul in limba engleza, care apar alternativ: "Post supus amenintarilor prezidentiale", respectiv "Station subjected to presidential threats".

  • Saptamana trecuta, consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a postat pe pagina de Facebook o imagine trucata in care o jurnalista Antena 3 aparea dupa "gratii". Situatia l-a determinat pe purtatorul de cuvant al presedintiei, Bogdan Oprea, sa intervina in direct la Antena 3 si sa ceara public scuze in numele presedintelui si sa precizeze ca acea postare nu reprezinta opinia Administratiei Prezidentiale.

ReporterVirtual.ro aminteste ca o manevra similara a facut, in urma cu 20 de ani, si Evenimentul Zilei, cotidian care s-a declarat, printr-un mesaj pe prima pagina, "ziar supus sanctiunilor prezidentiale". In acel caz, sanctiunile erau palpabile: presedintele de atunci, Ion Iliescu, blocase accesul ziaristilor EvZ la conferintele de presa ale presedintiei.

  • UPDATE Luni seara, pentru a marca un an de la referendumul de suspendare a presedintelui, Antena 3 a organizat un nou "referendum": realizatorul Sinteza zilei, Mihai Gadea, a poftit telespectatorii sa scrie pe o foaie de hartie daca vor "Afara Basescu" sau "Inauntru", sa pozeze mesajul si sa transmita poza, pe mail, la Antena 3. Pe parcursul emisiunii au fost prezentate mai multe astfel de mesaje atribuite telespectatorilor, multe dintre ele foarte vulgare, prin care Basescu era trimis "la puscarie", "afara", "la brutarie" sau era "demis". "Da, da, da", era comentariul prin care Mihai Gadea prezenta imaginile. Vezi imaginile respective aici