Adrian Sarbu si-a prezentat demisia din functia de presedinte si CEO al Central European Media Enterprises Ltd (CME Ltd) la data de 15 august, urmand ca aceasta sa intre in vigoare pe 21 august, conform unui document transmis de CME catre SEC (autoritatea de supraveghere a bursei americane). Legat de aceasta demisie, CME Media Services Limited ("CME MS"), o filiala detinuta integral de CME Ltd., a intrat intr-un acord separat cu Sarbu, datat pe 21 august, in care este prevazut ca Sarbu va ramane angajat al CME Ltd pana la 1 ianuarie 2014. Dupa aceasta data, el va avea dreptul sa primeasca o plata compensatorie in valoare de 5,4 milioane de dolari, astfel cum este prevazut in contractul de munca. Sarbu va avea dreptul de preemptiune in cazul CME Ltd. alege de a dispune de anumite afaceri inainte de 31 decembrie 2015. Potrivit acordului CME va investi pana la 3 milioane de dolari intr-o afacere de productie media pe care Sarbu intentioneaza sa o lanseze dupa 1 ianuarie 2014, in urma aprobarii consiliului de directori al CME.

Paginademedia.ro a prezentat miercuri termenii demisiei lui Adrian Sarbu din functiile de presedinte si CEO al Central European Media Enterprises, conform intelegerii dintre acesta si managementul CME. Potrivit documentului, Sarbu va primi la inceputul anului viitor echivalentul a 5,4 milioane de dolari in coroane cehesti. De asemenea, va fi primul intrebat si va avea drept de preemptiune in cazul in care americanii vor decide sa vanda operatiuni pe care le detin in Romania. CME va investi pana la 3 milioane de dolari intr-un business de content pe care Adrian Sarbu ar urma sa il lanseze dupa terminarea contractului.

Adrian Sarbu va fi primul intrebat si va avea drept de preemptiune in cazul in care CME decide sa vanda participatii la companiile din Romania, pana la 31 decembrie 2015. Intelegerea precizeaza ca este vorba de companiile Media Pro Entertainment si Media Pro Distribution. In acest caz, Adrian Sarbu are 60 de zile sa faca o oferta, se arata in document.

O alta prevedere este legata de planurile lui Adrian Sarbu. Acordul prevede ca CME va investi pana la 3 milioane de dolari intr-un business de content pe care Adrian Sarbu ar urma sa il lanseze dupa terminarea contractului. In primul an, Sarbu trebuie sa instiinteze compania in legatura cu planurile pe care le are in legatura cu dezvoltarea unei afaceri de continut.

De asemenea, Adrian Sarbu isi va incasa salariul sau anual de 1,8 milioane de dolari pana la 1 ianuarie 2014, in aceleasi conditii ca si pana acum. El urmeaza sa ajute la conducerea companiei si sa-i sustina pe cei care se vor ocupa de conducere, pana la data de 1 ianuarie 2014.

Adrian Sarbu va primi echivalentul sumei de 5,4 milioane de dolari. Plata va fi facuta in coroane cehesti, la rata de schimb din 31 decembrie 2013. Sarbu isi va primi banii la doua saptamani dupa ce vor fi incheiate toate formalitatile cu CME.

Adrian Sarbu se mai angajeaza ca pana la finele anului sa predea companiei toate informatiile confidentiale, carti, documente, laptopuri, carti de credit, chei, parole si orice alte lucruri care apartin companiei.

Informatiile apar intr-un document transmis de CME catre SEC (organismul care reglementeaza bursa americana), potrivit Digitaltveurope.net.