Grupul de presa Ringier poarta discutii pentru a prelua cotidianul Gazeta Sporturilor de la trustul Intact, scrie Paginademedia.ro. Un alt site, Radardemedia.ro, da drept sigura aceasta achizitie, insa din informatiile obtinute de HotNews.ro discutiile pornite de la o oferta Ringier sunt inca in derulare si nu este clar care va fi deznodamantul.

Grupul elvetian de presa, care in Romania detine tabloidul Libertatea si numeroase reviste, a mai facut si in anii precedenti astfel de oferte pentru preluarea GSP, insa fara niciun rezultat, din informatiile HotNews.ro.

  • Pe o piata in care publicitatea in presa scrisa s-a prabusit in ultimii ani, Convergent Media, compania care editeaza Gazeta Sporturilor, a inregistrat in 2012 o cifra de afaceri de 9,5 milioane de euro si un profit de 43.000 de euro, in conditiile in care, cu exceptia Convergent si a Mediafax Group, mai toate companiile cu activitati de presa scrisa au inregistrat pierderi anul trecut.
  • Convergent/GSP opereaza separat, in cadrul trustului Intact, de Jurnalul National, ziar editat de Intact Publishing (pierdere de 670.000 de euro in 2012). Ringier Romania, companie cu o cifra de afaceri de 27 de milioane anul trecut, a inregistrat o pierdere de 2,8 milioane de euro.

Paginademedia.ro mentioneaza ca site-ul care a publicat prima data informatia legata de o tranzactie Ringier-Intact, Radardemedia.ro, este detinut intre altii de Claudiu Serban, fost manager la Riniger si chiar fost redactor sef al GsP acum un deceniu si jumatate, cand ziarul sportiv a fost detinut de grupul elvetian.

Gazeta a mai fost detinuta de Ringier la sfarsitul anilor '90, dar dupa numai un an, in 2000, ziarul a fost vandut trustului lui Dan Voiculescu. Dupa aproape trei ani, Ringier a cumparat de la Adrian Sarbu ziarul Pro Sport, ziar condus atunci de Catalin Tolontan si Ovidiu Ioanitoaia, acestia si echipa parasind in 2003 Pro Sport pentru Gazeta Sporturilor. Dupa inca 4 ani, Ringier i-a vandut Pro Sport inapoi lui Adrian Sarbu, Pro Sport fiind editat, in prezent, de Mediafax Group.