Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului din Romania cere Procuraturii Generale sa se autosesizeze intr-un caz de negare a Holocaustului Romanesc la Radio Romania Cultural

de R.P.     HotNews.ro
Luni, 9 septembrie 2013, 11:14 Economie | Media & Publicitate


Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului din Romania (MCA) transmite printr-un comunicat de presa ca Radio Romania Cultural "a promovat imaginea Miscarii Legionare si a maresalului Ion Antonescu, ca entitati care nu ar fi avut nici o legatura cu antisemitismul si cu crimele comise impotriva evreilor", in cadrul emisiunii "Memoria Secolelor" din 17 august. "Solicitam Procuraturii Generale sa se autosesizeze asupra incalcarii legislatiei in vigoare comisa in acest caz de postul de radio Romania Cultural", se arata in comunicatul remis HotNews.ro.

"In emisiunea 'Memoria Secolelor', cu Gabriela Vasilescu, difuzata pe data de 17 August 2013, postul de Radio Romania Cultural a promovat imaginea Miscarii Legionare si a maresalului Ion Antonescu, ca entitati care nu ar fi avut nici o legatura cu antisemitismul si cu crimele comise impotriva evreilor", informeaza Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului din Romania (MCA) intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Sub titlul "Postul de Radio Romania Cultural: Negarea Holocaustului Romanesc", comunicatul anunta ca Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului din Romania solicita "Procuraturii Generale sa se autosesizeze asupra  incalcarii legislatiei in vigoare".

"MCA Romania atrage atentia asupra unora dintre fragmente:
'Maresalul Antonescu va ramane si el aceeasi personalitate de exceptie, in ciuda tuturor mistificarilor si a documentelor contrafacute intr-un mod grosolan, puse in circulatie fara jena. (...) Pe zi ce trece, in Romania, si, mai ales, pe plan international, se tot incearca acreditarea ideii ca in tara noastra ar fi existat organizatii antisemite.'", precizeaza MCA.
 
In comunicat se arata ca "legionarii si maresalul Ion Antonescu au comis crime impotriva umanitatii si sunt vinovati de crime comise impotriva unor civili, barbati, femei, copii si batrani, vinovati numai de faptul ca s-au nascut evrei".
 
"Conform legii 107 din 2006, promovarea imaginii entitatilor fasciste si pro-naziste este interzisa in Romania. Postul de Radio Romania Culturala este un post de radio public, finantat de stat", noteaza Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului din Romania.
 
MCA solicita conducerii postului de radio Romania Cultural "sa corecteze grava eroare si incalcarea legii prin difuzarea unor minciuni sfruntate menite sa rescrie istoria si sa stearga memoria victimelor pogromurilor comise de Miscarea Legionara si de institutiile statului conduse de maresalul Ion Antonescu".
 • "Solicitam Procuraturii Generale sa se autosesizeze asupra incalcarii legislatiei in vigoare comisa in acest caz de postul de radio Romania Cultural.
 • Solicitam Consiliului National Audio-Vizual sa aplice postului de radio Romania Culturala sanctiunile adecvate pentru dezinformare si promovarea opiniilor national-extremiste, negationiste care au fost exprimate in modul cel mai clar posibil  in cadrul emisiunii mai sus mentionate.
 • Solicitam, din nou, Guvernului Romaniei sa promoveze, sa adopte si sa implementeze textul modificat al legii 107 din 2006 astfel incat negarea Holocaustului Romanesc si incercarile repetate de a reabilita imaginea Miscarii Legionare si a maresalului Ion Antonescu prin stergerea din memoria nationala a crimelor comise impotriva evreilor si a romilor sa fie sanctionata in mod ferm si fara ezitare", scrie Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului din Romania in comunicatul remis HotNews.ro.

"Radiodifuziunea Romana isi exprima regretul si se delimiteaza fata de afirmatiile formulate de doamna Gabriela Vasilescu"

Intr-un comunicat de presa, "Radiodifuziunea Romana isi exprima regretul si se delimiteaza fata de afirmatiile formulate de doamna Gabriela Vasilescu in cadrul emisiunii 'Memoria secolelor', difuzata pe postul Radio Romania Cultural, in data de 17 august 2013".

"SRR precizeaza ca ideile exprimate de doamna Gabriela Vasilescu, realizatoarea emisiunii, reflecta opinia sa personala, una absolut regretabila tinand cont de adevarul documentelor si de istoria comunitatii evreiesti din Romania", se arata in comunicatul publicat pe site-ul Radio Romania Cultural.

"Acest incident nefericit nu poate pune in umbra indelungata si excelenta colaborare intre Radio Romania si comunitatea evreiasca, dialogul constant si increderea reciproc acordata pentru informarea corecta a publicului si pentru facilitarea accesului la adevarul istoric", precizeaza comunicatul.

Potrivit acestuia, "Radio Romania va ramane fidel si consecvent statutului sau de serviciu public, garant al informarii corecte, promotor al multiculturalismului si al valorilor democratice".Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4275 vizualizari

 • 0 (16 voturi)    
  Despre Palestinieni nu ne spuneti nimic? (Luni, 9 septembrie 2013, 11:26)

  pedepsitorul [utilizator]

  Masacrul nazist este un fenomen de trist aamintire, din puct de vedere al umanitatii este poate cel mai crunt posibil!


  Dar dece trebuiesc hartuite toate statele, doar ca sa pozati in victime ... ?

  Dar de palestinieni si de atrocitatile de acolo nu ne spuneti nimic?
  • +3 (17 voturi)    
   Ce legătură are? (Luni, 9 septembrie 2013, 12:06)

   PetruClej [utilizator] i-a raspuns lui pedepsitorul

   Ăsta e genul de atitudine "Ba pe-a mă-tii", de un primitivism deprimant. Care e legătura între încălcarea legii în România și palestinieni?
   • +1 (7 voturi)    
    Negarea masacrului palestinian trebuie pedepsit! (Luni, 9 septembrie 2013, 12:51)

    pedepsitorul [utilizator] i-a raspuns lui PetruClej

    Este ca si cum un criminal ajunge sa scrie o carte despre normele de politetze in societate!


    Fix holocaustul va programat sa faceti ce faceti in Palestina!

    Istoria are un ciudat simt al omorului ... scuze... umorului!
   • +1 (7 voturi)    
    are legatura cu bunul-simt (Luni, 9 septembrie 2013, 13:00)

    MG [utilizator] i-a raspuns lui PetruClej

    are legatura cu bunul-simt, cu barna din propriul ochi, cu primitivismul si campul vizual ingustat.
    • -1 (9 voturi)    
     Nu a existat... (Luni, 9 septembrie 2013, 13:56)

     A.Corneliu [utilizator] i-a raspuns lui MG

     Nu a existat niciun masacru contra arabilor palestinieni.
     Din contra, arabii se masacreaza in fiecare zi intre ei, cu sutele, intr-o veselie.
     • -1 (1 vot)    
      Exista razboaie si intre arabi! Dar... (Miercuri, 25 septembrie 2013, 13:20)

      pedepsitorul [utilizator] i-a raspuns lui A.Corneliu

      Treaba lor ce fac intre ei, daca sunt arabii buni sau rai, nu cred ca evreii sunt cei care sa-i judece!

      Asta nu scuza interventiile militare si masacrul arabilor!

      De fapt, Israelul nu-si permite si nici nu face un razboi impotriva tuturor arabilor, si atunci noi dece sa vorbim despre arabi la general?

      Iar daca vreti voi sa etichetati drept teroristi pe toti arabii, puteti fi acuzati cel putin de reacredinta!

      Europa se detaseaza de actiunile evreilor asupra, dar cred ca veti plati pretul succesului!
      • +1 (1 vot)    
       "Pedepsitorule"... (Vineri, 27 septembrie 2013, 13:01)

       A.Corneliu [utilizator] i-a raspuns lui pedepsitorul

       ISRAELUL NU A COMIS SI NU COMITE MASACRE IMPOTRIVA ARABILOR.

       Mai departe. Israelul nu a dus razboaie de agresiune impotrica arabilor. Razboaiele sale au fost strict de aparare a existentei.
       Poate ai fi preferat sa se fi lasati batuti si lichidati?

       Chiar si in momentul de fata ideologia care domina in lumea araba si musulmana este cea care cere distrugerea Israelului si exterminarea israelienilor.
       Poti sa te convingi personal, intreband orice arab, daca nu vrei sa te bazezi pe propriile lor chemari, de care a plina media.
   • +3 (7 voturi)    
    De libertate de exprimare ce zici? (Luni, 9 septembrie 2013, 13:58)

    CatalinPetrica [anonim] i-a raspuns lui PetruClej

    Este o lege idioata care incalca libertatea de exprimare, eu sunt convins in urma analizei probelor ca numarul victimelor este exagerat voit,
    in total in razboi au murit mai multi romani.
    Nu mi se pare drept constitutional si legal ca o lege sa imi interzica dreptul la libera exprimare, este o lege antidemocratica, antiumana.
    Evreii au adunat la acele cifre si evreii morti de batranete, boala, bombardamente, soldati pe front, etc pentru a obtine cele 6 milioane.
    In acele cifre toti mortii (unii nici macar nu erau evrei) din cei 6 ani de razboi au fost considerati evrei ucisi in holocaust, parca in timpul razboiului celelalte cauze a decesului au disparut.
   • 0 (0 voturi)    
    "Ba pe-a mă-tii" ? (Vineri, 13 septembrie 2013, 16:09)

    gerula2008 [utilizator] i-a raspuns lui PetruClej

    de ce marii barbati de stat ai israeielului m ben gurion , menahem beghin, ariel sharon m etc.sunt etichetati drept criminali de razboi ? Asta ca sa avem si noi un termen de comparatie
   • 0 (0 voturi)    
    Her Clej , shalom m nu o dati dupa cires (Vineri, 13 septembrie 2013, 16:11)

    gerula2008 [utilizator] i-a raspuns lui PetruClej

    in Palestina au avut loc masacre impotriva palestinienilor
  • 0 (6 voturi)    
   Care atrocitati... (Luni, 9 septembrie 2013, 13:54)

   A.Corneliu [utilizator] i-a raspuns lui pedepsitorul

   Care atrocitati contra palestinienilor, furiosule pedepsitor?
   Ai visat rau? De unde ai scos prostia asta?
   Inafara de inventiile propagandei arabe, si de altii care se bazeaza pe ea, ai surse serioase care sa vorbeasca despre asemenea "atrocitati"?
   • -1 (1 vot)    
    glumetule (Vineri, 13 septembrie 2013, 16:12)

    gerula2008 [utilizator] i-a raspuns lui A.Corneliu

    ai auzit de Shabram Shatila Mnabka sau Fasia Gaza ?
    • +1 (1 vot)    
     Da, iubite Gerula... (Vineri, 27 septembrie 2013, 13:04)

     A.Corneliu [utilizator] i-a raspuns lui gerula2008

     ...dar Sabra si Shatila este opera confratilor tai crestini din Liban care au profitat de inghesuiala si au lichidat usurel vreo mie de palestinieni.
     Cat despre celelalte amintite, nu au existat masacre.
 • +3 (19 voturi)    
  ce legi... (Luni, 9 septembrie 2013, 11:26)

  sentenced [utilizator]

  Cum poate exista o lege care sa inchida oamenii in puscarie pentru ca neaga holocaustul? Unde e libertatea?
  In Spania de exemplu, legea te condamna daca justifici genocidul, ceea ce este corect. Insa daca eu sunt de parere ca evreii care au fost omorati de armata romana erau niste partizani bolsevici care au primit exact ce meritau tinand cont de faptul ca Romania lupta impotriva Uniunii Sovietice, atunci de ce nu mi se respecta libertatea de a gandi si sutine aceste lucruri public?
  • -1 (13 voturi)    
   Incriminarea negaționismului (Luni, 9 septembrie 2013, 12:03)

   PetruClej [utilizator] i-a raspuns lui sentenced

   Nu este România singura țară care incriminează negarea Holocaustului. Legi similare există în Austria, Belgia, Cehia, Elveția, Franța, Germania, Israel, Lituania, Polonia și Slovacia.
   • +3 (9 voturi)    
    Asta nu inseamna ca este corect (Luni, 9 septembrie 2013, 13:59)

    CatalinPetrica [anonim] i-a raspuns lui PetruClej

    Daca o lege exista in alte tari nu inseamna ca este corecta
  • -2 (12 voturi)    
   Raportul Comisiei Wiesel (Luni, 9 septembrie 2013, 12:08)

   PetruClej [utilizator] i-a raspuns lui sentenced

   Pentru evitarea practicării sportului național românesc, recomand lectura Raportului Comisiei Wiesel, publicat în 2004 și asumat oficial de statul român: http://www.presidency.ro/pdf/date_arhiva/6101_ro.pdf
   • +6 (10 voturi)    
    Adoptat de politicieni (Luni, 9 septembrie 2013, 14:00)

    CatalinPetrica [anonim] i-a raspuns lui PetruClej

    Este adoptat de politicieni nu de popor, eu si familia mea nu am fost si nu suntem criminali, nu inteleg de ce sunt obligat sa port o astfel de eticheta.
    Politicientii sunt obligati sa accepte pentru ca finantele mondiale (FMI, BM, etc) sunt conduse de aceeasi evrei
    • -1 (7 voturi)    
     Ignoranță crasă (Luni, 9 septembrie 2013, 15:34)

     PetruClej [utilizator] i-a raspuns lui CatalinPetrica

     Raportul a fost întocmit de o comisie formată din istorici pe baza unor documente care provin preponderent din arhive românești.

     "Poporul" nu adoptă astfel de rapoarte deoarece este incompetent în materie.

     Iar raportul nu aruncă responsabilitatea asupra "poporului", ci asupra regimului dictatorial pro-fascist condus de Ion Antonescu.
  • +1 (11 voturi)    
   Pentru ca (Luni, 9 septembrie 2013, 12:27)

   Kappa [utilizator] i-a raspuns lui sentenced

   nu Dumneata esti cu banii lumii intregi.
   Cind ii ai faci ce vrei: crize economice mondiale care iti umplu buzunarele, holocaust printre palestinieni, trafic de influenta, subordonarea unor tari intregi pe cale economica.
   Cind nu-i ai, fa-te mic si taci din gura.
   • +1 (5 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 9 septembrie 2013, 14:26)

    [anonim] i-a raspuns lui Kappa

    • -1 (3 voturi)    
     Stimate Domn ma, (Luni, 9 septembrie 2013, 17:59)

     Kappa [utilizator] i-a raspuns lui

     Unii urmaresc Al Jazeera, altii se-ndoapa cu altceva: Pravda, Haaretz, Vocea Rusiei, nu stiu.
     Oricum e vb.de un schimb de idei, nu e nevoie
     sa devina nimeni suburban.
     • +2 (2 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Luni, 9 septembrie 2013, 19:00)

      [anonim] i-a raspuns lui Kappa

 • +1 (15 voturi)    
  dar (Luni, 9 septembrie 2013, 11:58)

  sabo [utilizator]

  exagerati fratikor! asta devine cenzura! pana la urma unele pareri,idei,trebuie sa circule liber!
  devine absurda chestiunea aceasta ...!!
 • 0 (16 voturi)    
  bagatii in puscarie pe toti cei care incearca (Luni, 9 septembrie 2013, 11:58)

  MG [utilizator]

  bagatii in puscarie pe toti cei care incearca sa gandeasca si ALTCEVA, pentru ca nu este VOIE.
 • 0 (4 voturi)    
  SRR a dat deja un comunicat (Luni, 9 septembrie 2013, 12:54)

  un dac [utilizator]

  http://www.radioromaniacultural.ro/comunicat_radio_romania-8699
 • +1 (3 voturi)    
  holocastul cateilor ! (Luni, 9 septembrie 2013, 13:33)

  SorinValeriu [anonim]

  samanta de holocaust zace undeva !
 • +1 (9 voturi)    
  sads (Luni, 9 septembrie 2013, 13:47)

  dass [utilizator]

  cine a hotarat ca miscarea legionara este o organizatie fascista? tribunalul de la nurnberg a stabilit ca miscarea legionara nu a fost o organizatie fascista. cine ne acuza de antisemitism si ca in romania a fost holocaust trebuie sa aduca o hotarare a unui tribunal international in care sa scrie negru pe alb acest lucru.
  • +2 (4 voturi)    
   Miscare Legionara nu a fost judecata la Nuernberg (Luni, 9 septembrie 2013, 14:30)

   Teo_B [utilizator] i-a raspuns lui dass

   Tribunalul international de la Nuernberg nu a stabilit absolut NIMIC relativ la miscarea legionara. Fiindca acest tribunal nu a judecat Miscarea Legionara. Deci, cum poate fi achitata o entitate de un tribunal ce nu a judecat acea entitate? In raportul Wiesel se scrie negru pe alb.
   • -1 (5 voturi)    
    Ignoranță și rea-credință (Luni, 9 septembrie 2013, 15:39)

    PetruClej [utilizator] i-a raspuns lui Teo_B

    Asta e teoria preluată și de propagandista antonesciană Gabriela Vasilescu pe undele Radio România Cultural, care denotă ignoranță și rea-credință.

    Antonescu a fost judecat și condamnat în România, tot așa cum au fost judecați și condamnați Petain și Laval în Franța, Quisling în Norvegia, Szalasi în Ungaria, Tiso în Slovacia sau Pavelic în Croația (în contumacie).
    • -1 (3 voturi)    
     Dac-ati ajuns (Luni, 9 septembrie 2013, 18:02)

     Kappa [utilizator] i-a raspuns lui PetruClej

     sa-l comparati pe Maresalul Ioan Antonescu cu Quisling atunci e clara problema.
     Ori e necunoastere crasa a istoriei ori e ...
     • -1 (3 voturi)    
      Comparație valabilă (Luni, 9 septembrie 2013, 19:19)

      PetruClej [utilizator] i-a raspuns lui Kappa

      Atât Antonescu cât și Quisling, Petain (Laval), Szalasi, Tiso sau Pavelic au fost lideri ai unor state aliate Germaniei naziste.
      • 0 (2 voturi)    
       Omule, opreste-te...nu toti romanii sunt Antonescu (Marţi, 10 septembrie 2013, 12:09)

       pedepsitorul [utilizator] i-a raspuns lui PetruClej

       Ce ne deranjeaza la aceasta lege este faptul ca obliga oamenii simpli si orice prunc nascut sa recunoasca ca este urmasul unui STAT CRIMINAL!

       Condamnarea regimului e una, condamnarea NATIUNILOR este altceva... si chiar foarte grava!!

       Totusi, ne bucuram ca va luptati sa aveti propria voastra tara! :)

       Dar nu cred ca veti obtine apreciere, nici din partea europenilor nici din partea palestinienilor! (nu mai bagati toti arabii gramada)
 • -3 (7 voturi)    
  Ignoranta si rea credinta (Luni, 9 septembrie 2013, 14:54)

  PetruClej [utilizator]

  Ii rog pe ignorantii si antisemitii care posteaza pe acest forum sa ia in considerare urmatoarele si sa nu mai debiteze gogomanii:

  1) Raportul Comisiei Wiesel este un document OFICIAL al statului roman, prin care se stabileste responsabilitatea regimului Antonescu in moartea a 280000 - 380000 de evrei, majoritatea deportati din Basarabia, Bucovina si Transnistria si morti mai ales in Transnistria. De asemenea este retinuta responsabilitatea sus numitului regim in moartea a 11000 de romi in urma deportarii in Transnistria. Va rog sa cititi raportul si dupa aceea sa comentati.

  2) Legea 107/2006 incrimineaza negarea Holocaustului si cultul peroanelor condamnate pentru crime impotriva omenirii. Daca considerati ca e anti-constitutionala, nu va impiedica nimeni sa o incalcati (dar nu ca anonimi pe internet, ci in public, sub o identitate reala) sa fiti trimisi in judecata (veti constata insa ca legea se aplica foarte rar) si sa ridicati in instanta exceptia de neconstoitutionalitate.

  3) Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins in 2007 apelul impotriva capului de acuzare crime impotriva omenirii de care a fost gasit vinovat Antonescu in 1946.
  • +1 (5 voturi)    
   da,da (Luni, 9 septembrie 2013, 16:33)

   dass [utilizator] i-a raspuns lui PetruClej

   tribunalul internaţional de la nürnberg, prin comisia de anchetă, a scos de sub acuzare mişcarea legionară.
   stim foarte bine cine a redactat raportul si cine este in fruntea institutului elie wiesel... in alta ordine de ideii liderul comunitatii evreiesti din perioada interbelica filderman si simon peres(fostul presedinte al israelului) au afirmat ca in romania nu a fost holocaust. spuse de niste evreii..
   • -1 (3 voturi)    
    Gogomănie (Luni, 9 septembrie 2013, 19:23)

    PetruClej [utilizator] i-a raspuns lui dass

    Tribunalul de la Nurnberg a judecat criminali de război naziști. Mișcarea legionară era crunt antisemită și nu a putut participa la crime împotriva omenirii (cu excepția pogromului din ianuarie 1941) pentru simplul motiv că a fost trecută în ilegalitate după rebeliunea din 21 - 23 ianuarie 1941.

    Ați citit cumva Raportul Comisiei Wiesel (are 424 de pagini)? Dacă da, vă rog să enumerați obiecțiile argumentate față de acest document.

    Filderman e mort de multă vreme, iar Shimon Peres (care e în continuare președinte al Israelului) și-a amendat declarația făcută la București în 2010.
    • +3 (3 voturi)    
     Gogomanie ?? (Luni, 9 septembrie 2013, 20:16)

     catalin72 [utilizator] i-a raspuns lui PetruClej

     Declaratiile fostului lider al evreilor romani ,Filderman,sint gogomanii ?
    • -1 (1 vot)    
     despre miscarea legionara (Marţi, 10 septembrie 2013, 10:14)

     dass [utilizator] i-a raspuns lui PetruClej

     miscarea legionara era in primul rand o miscare nationala, crestina,profund anticomunista. nationalismul ei se indrepta impotriva tuturor acelor care nu aveau nicun respect pentru natiunea romana. lupta impotriva politicienilor corupti tradatori de tara si a afaceristilor verosi din spatele acestora(nu numai evrei). sunt de acord ca mai ales dupa asasinarea miseleasca a lui Codreanu, s-au facut probabil excese. istoricii inca discuta asupra acestor evenimente.dar, in esenta, trebuie privit caracterul national si anticomunist al miscarii si mai ales in contextul istoric. comunismul se intindea in toata europa, iar evreii au fost promotorii (varful de lance al bolsevismului) acestui curent politic. nu sunt de acord cu antisemitismul, xenofobia, dar nu pot accepta sa fie calcata in picioare istoria natiunii romane si condamnat un popor intreg pe nedrept. si inca ceva..legiunea arhanghelului mihail a aparut in 1927, cu mult inainte de venirea lui hitler la putere in germania in 1933.
     ps. tribunalui de la nurnberg au scos de sub acuzatie si o alta miscare nationala, organizaţia Strajnicii din Bulgaria.
  • +3 (7 voturi)    
   antonescu (Luni, 9 septembrie 2013, 16:45)

   dass [utilizator] i-a raspuns lui PetruClej

   in ceea ce priveste condamnarea in 1946 de catre comunisti a lui antonescu, lasa-ma sa am dubii asupra corectitudinii procesului de care a avut parte maresalul.
   • -1 (3 voturi)    
    Procesul lui Antonescu (Luni, 9 septembrie 2013, 19:25)

    PetruClej [utilizator] i-a raspuns lui dass

    Procesul lui Antonescu din 1946 nu a fost corect, dar chiar dacă ar fi avut loc în Occident rezultatul ar fi fost același.

    Cert este că decizia ICCJ din 2007 i-a confirmat vinovăția la capul de acuzare crime împotriva omenirii. Fie și numai pogromul de la Odessa din octombrie 1941 se încadrează la această infracțiune.
 • -2 (4 voturi)    
  Textul integral al Raportului Comisiei Wiesel (Luni, 9 septembrie 2013, 19:28)

  PetruClej [utilizator]

  http://www.inshr-ew.ro/raportul-wiesel
  • -1 (1 vot)    
   nu se leaga.. (Marţi, 10 septembrie 2013, 9:03)

   dass [utilizator] i-a raspuns lui PetruClej

   aaa..deci domnul shimon peres, presedinte al Israelului, se apuca sa spuna prostii in calitatea lui de inalt demnitar, apoi isi da seama(sau este "convins" prin mijloace specifice) ca a spus o "gogomanie". nu se leaga deloc.stim f bine ca inaltii demnitari isi cantaresc fiecare cuvant pe care il scot din gura. asa ca, dl.peres cred ca a spus adevarul prima data.
   deci declaratia d-lui filderman nu mai e valabila numai pentru simplu motiv ca a murit. ce convenabil! ce argument solid!!
   in ceea ce priveste verdictul in cazul judecarii maresalului in alta parte nu putem face speculatii. deci nu putem stii cu siguranta daca verdictul ar fi fost acelasi..este irelevant.
   • 0 (2 voturi)    
    Antisemitism și ignoranță (Marţi, 10 septembrie 2013, 11:03)

    PetruClej [utilizator] i-a raspuns lui dass

    Nu se poate lua de bună ce a spus Filderman acum 70 de ani (ca să nu mai spun că e scos din context de antisemiți). Nu cunoștea la acea dată, lucruri care au ieșit la iveală după aceea.

    Peres s-a exprimat greșit prima dată și a realizat acest lucru.

    Antonescu este un criminal împotriva omenirii. A trimis la moarte sute de mii de oameni nevinovați, iar acest lucru a fost confirmat de ICCJ în 2007.
 • 0 (2 voturi)    
  Garda de fier (Marţi, 10 septembrie 2013, 11:31)

  PetruClej [utilizator]

  Antisemiții bolboresc, în ignoranța lor, ceva despre Garda de fier și Procesul de la Nurnberg.

  Trebuie să le reamintesc că acel proces a judecat liderii naziști, din Germania, nu cei fasciști din alte țări aliate.

  Asta în primul rând. În al doilea rând, Mișcarea Legionară a fost scoasă în afara legii de Ion Antonescu în urma rebeliunii armate din 21 - 23 ianuarie 1941. Crimele împotriva evreilor, comise de regimul Antonescu au avut loc, în majoritatea lor, DUPĂ acea dată.

  Asta nu înseamnă că Garda de Fier nu era o organizație fascistă (a guvernat cu Antonescu în perioada 6 septembrie 1940 - 21 ianuarie 1941), ci pur și simplu nu a avut prilejul de a participa la genocid (cred că vă dați seama că ar fi participat cu entuziasm, ca la pogromul din 21 - 23 ianuarie 1941).

  De altfel, Hitler a numit după 23 august 1944 un guvern legionar în exil cu sediul la Viena.

  Nu vă spune nimic asta?

  Nu vă e jenă să faceți propagandă fascistă în anul 2013?

  Nu ați învățat nimic din ceea ce s-a întâmplat în al doilea război mondial?

  Ăsta e atașamentul vostru față de democrația care vă permite între altele să scrieți aici (sub anonimmat) fără teama de a suporta consecințe (așa cum s-ar fi întâmplat sub iubitul vostru regim fascist)?
  • -1 (1 vot)    
   decenta in exprimare (Marţi, 10 septembrie 2013, 12:11)

   dass [utilizator] i-a raspuns lui PetruClej

   am avut un ton civilizat si astept acelasi lucru. este si asta o forma de intoleranta.
   1. cum ai spus: miscarea legionara nu a participat alaturi de antonescu la "masacre". dar tu banuiesti ca ar fi participat cu bucurie..nu este un argument.este doar o presupunere.irelevant!
   2. spune mi cine a hotarat ca miscarea legionara este fascista? in afara de raportul comisiei elie wiesel condusa de evrei.
   ps. stimatul domn elie wiesel este acuzat de impostura. se pare ca nu a fost cine se pretinde ca este.
   p.s.s nu sunt antisemit cum ma acuzi .sunt pentru adevar.eu recunosc ca istoria miscarii legionare nu este nepatata, dar nu este fascista. asta e clar!
  • -1 (1 vot)    
   inca o data.. (Marţi, 10 septembrie 2013, 12:13)

   dass [utilizator] i-a raspuns lui PetruClej

   miscarea legionara era in primul rand o miscare nationala, crestina,profund anticomunista. nationalismul ei se indrepta impotriva tuturor acelor care nu aveau nicun respect pentru natiunea romana. lupta impotriva politicienilor corupti tradatori de tara si a afaceristilor verosi din spatele acestora(nu numai evrei). sunt de acord ca mai ales dupa asasinarea miseleasca a lui Codreanu, s-au facut probabil excese. istoricii inca discuta asupra acestor evenimente.dar, in esenta, trebuie privit caracterul national si anticomunist al miscarii si mai ales in contextul istoric. comunismul se intindea in toata europa, iar evreii au fost promotorii (varful de lance al bolsevismului) acestui curent politic. nu sunt de acord cu antisemitismul, xenofobia, dar nu pot accepta sa fie calcata in picioare istoria natiunii romane si condamnat un popor intreg pe nedrept. si inca ceva..legiunea arhanghelului mihail a aparut in 1927, cu mult inainte de venirea lui hitler la putere in germania in 1933.
   ps. tribunalui de la nurnberg au scos de sub acuzatie si o alta miscare nationala, organizaţia Strajnicii din Bulgaria.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by