CNA a respins, marti, cererea societatii Realitatea Media de a prelungi licenta audiovizuala analogica terestra din Bucuresti pentru postul Realitatea TV, licenta care a expirat pe 19 august, potrivit Mediafax. Postul va putea emite pe baza licentei prin satelit, care a fost prelungita cu noua ani in octombrie 2010. Licenta analogica terestra era folosita, de altfel, pentru a retransmite integral programul ridicat la satelit de Realitatea, potrivit reprezentantilor CNA.

Decizia CNA de retragere a licentei analogice terestre a fost luata dupa mai multe sedinte in care a fost discutata cererea Realitatea Media, dar in care membrii CNA au amanat verdictul in asteptarea unor documente pe care Realitatea nu le-a prezentat de la bun inceput.

Prelungirea licentei a fost respinsa cu sape voturi "impotriva" (Florin Gabrea, Lorand Turos, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu si Cristina Trepcea) si patru voturi "pentru" (Valentin Jucan, Rasvan Popescu, Christian Mititelu si Radu Calin Cristea).

Realitatea Media se afla in insolventa din 2011. Dupa ce, luni, au aparut informatii potrivit carora administratorul judiciar al acestei companii urmeaza sa scoata la licitatie licentele Radio Guerrilla si The Money Channel, CNA a avertizat, marti, ca acest demers "nu este in regula" si ca, in cazul in care cineva cumpara aceste licente, "noi le vom retrage", potrivit Paginademedia.ro. Motivul invocat de membrii CNA este ca legislatia nu permite vanzarea licentelor, ci numai cedarea lor.

UPDATEMediafax noteaza ca dupa acest avertisment anunturile de scoatere la licitatie a licentelor au fost eliminate de pe site-ul administratorului judiciar HM Expert IPURL.