Una dintre cele mai importante firme de panotaj stradal din tara, Euromedia, a anuntat, saptamana trecuta, ca a fost vanduta "catre un grup privat de investitori romani", a caror identitate nu a fost dezvaluita. Miercuri, Paginademedia.ro scrie ca Euromedia a fost cumparata de firma Createlier, in care actionari sunt doua persoane fizice - Nicolaie George si Costin Ciobanu, precum si o firma in care actionar este un fost finantator Money.ro.

Potrivit Paginademedia.ro, actionarii Createlier, firma ce a cumparat Euromedia, sunt Nicolaie George (25%), Costin Ciobanu (50%) si compania Environment&Sport Development SRL (25%).

Sursa citata arata ca:

  • Firma Environment & Sport Development este detinuta, in proportii egale, de Valerie Antoinette Denise Semenescu si Ovidiu-Traian Semenescu. Numele acestuia din urma a fost legat de postul Money.ro, el asigurand, potrivit informatiilor Paginademedia.ro, finantarea canalului de business pentru o perioada de timp. Aceeasi sursa scrie ca Ovidiu Semenescu este un simpatizant al Initiativei Romania Liberala si al aripii liberale anti-Crin Antonescu.
  • George Nicolaie este directorul agentiei de publicitate Wide Screen Media (care detine panouri video in Bucuresti). Paginademedia.ro citeaza surse potrivit carora George Nicolaie il reprezinta, de fapt, pe Dan Cristian Popescu, deputat Forta Civica si om cu experienta in publicitatea outdoor. Popescu, fost membru PNL, in prezent vicepresedinte Forta Civica, este fost director de new business in cadrul companiei de publicitate stradala News Outdoor, fost director general al Imperial Media, iar la inceputul anilor 2000 a lucrat in departamentele de publicitate la Primaria Bucuresti si Primaria Sectorului 2.