Cateva zeci de fosti angajati si colaboratori ai postului Money TV intentioneaza sa depuna, vineri, la DIICOT o plangere penala care ii vizeaza pe actionarii si pe administratorul societatii care a operat licenta acestui canal pana in septembrie a.c., potrivit unui anunt facut joi. Acesta arata ca in demers sunt implicati reporteri, redactori, realizatori, cameramani, regizori si angajati din zona tehnic-administrativa care nu si-au primit in totalitate banii aferenti unor perioade de luni sau chiar ani.

Acuzatiile aduse sunt de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala, spalare de bani si alte infractiuni conexe in concurs real si in forma continuata.

Televiziunea a fost operata de firma Media Advertising&Sales, controlata de Sorin Freciu. Anuntul de joi precizeaza, insa, ca "patronatul SC Media Advertising&Sales a 'mutat', de-a lungul ultimilor ani, personalul statiei TV prin mai multe firme", fapt pentru care "plangerea ce va fi depusa la DIICOT este formulata la adresa urmatoarelor companii - ca entitati juridice, dar si la adresa asociatilor si administratorilor lor, incepand cu anii 2007 – 2008: S.C. Media Advertising & Sales S.R.L., S.C. Radio TV Global Network S.R.L., S.C. Worldwide Media Solutions S.R.L., S.C. The Money Channel Consulting S.R.L., S.C. Creative Media Ideas S.R.L., S.C. Realitatea Media S.R.L."

Anuntul precizeaza ca actiunea penala urmarese doua scopuri - sa declanseze mecanismul prin care oamenii sa-si recupereze drepturile banesti cuvenite, respectiv "sa atraga atentia colegilor de breasla si organizatiilor sindicale din domeniu asupra practicilor penale la care se preteaza unii patroni din mass-media".