​CNA a aprobat, marti, cererea companiei SBS Broadcasting, care opereaza licentele pentru posturi precum Prima TV sau Kiss FM, de a transfera licentele sale de radio pe o alta firma. Tot marti, CNA a aprobat prelungirea cu noua ani a licentei pentru InfoPro Bucuresti.

  • ​CNA a aprobat, marti, separarea operatiunilor de radio ale SBS Broadcasting Media (Kiss FM, Magic FM, One FM) de cele de televiziune (Prima TV si Kiss TV). SBS solicitase CNA acordul pentru cedarea licentelor posturilor de radio operate de aceasta companie catre o alta companie, P7S1 Radio Holding, controlata tot de SBS, numele P7S1 fiind o prescurtare a ProSiebenSat.1, grupul media german care detine aceste posturi. Sunt transferate, astfel, 58 de licente audiovizuale pentru Kiss FM, 31 de licente audiovizuale pentru Magic FM si 2 de licente audiovizuale pentru One FM. Reprezentantii SBS au spus, la CNA, ca este vorba despre "schimbari mai degraba administrative, normale la nivelul unui grup care are mai multe operatiuni" si care au fost anuntate inca de acum un an. Ei au aratat ca acest transfer nu presupune costuri suplimentare, intrucat operatiunile de radio si cele TV "functionau oricum ca doua divizii" in cadrul SBS.
  • Tot in sedinta de marti, CNA a aprobat prelungirea cu noua ani a licentei pentru InfoPro Bucuresti, cu toate ca frecventele InfoPro sunt folosite din 2010 pentru transmiterea altui post detinut de compania Pro TV, Pro FM. Reteaua InfoPro (post de stiri) a fost "inghitita" de ProFM (post de muzica) la cinci ani de la infiintare, in 2010, reprezentantii companiei afirmand acum, la CNA, ca masura a fost dictata de conditiile pietei - scaderea pietei de publicitate si incapacitatea de a mai sustine un proiect care nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor din punct de vedere comercial. Azi, reprezentantii Pro la CNA au aratat ca intentioneaza sa lanseze un nou post de radio incepand de anul viitor, mai apropiat de obiectivele mentionate in 2004, cand Pro TV S.A. a obtinut licenta pentru postul de stiri InfoPro. Ei au spus ca folosirea frecventei InfoPro pentru a transmite Pro FM a fost "o solutie temporara intr-un moment de cumpana". Doi dintre membrii CNA si-au exprimat precautia fata de aceasta promisiune, aratand ca, din momentul in care este prelungita licenta, nu va mai exista nicio parghie pentru a forta compania sa nu foloseasca doua frecvente pentru acelasi continut (cel al Pro FM) si sa lanseze efectiv noul proiect promis.