Dupa discutiile din Parlament pe marginea deciziei CNA de a retrage licentele Radio Guerrilla, senatorul PDL Emil Marius Pascan, membru al Comisiei pentru cultura, sustine ca presedintele Consiliului, Laura Georgescu, ar trebui sa-si dea demisia. El o acuza, intr-o declaratie, pe sefa CNA ca "incalca prezumptia de nevinovatie, emite sententios etichetari si stabileste cine si pentru ce face presa" si "face de ras aceasta prestigioasa institutie" cand "observa barbatii sexi" si apara jurnalistii "sa nu fie jecmaniti de bani".

Senatorul ia aceasta pozitie dupa audieri in cadrul Comisiei pentru Cultura a Senatului, pe marginea unei sesizari depuse de reprezentantii HM Expert, Expresiv si Realitatea SA dupa ce CNA a decis sa retraga licentele Radio Guerrilla. Acestia au sustinut ca forul audiovizual a manifestat o atitudine discriminatoare la adresa Realitatea Media. Senatorul Pascan afirma ca documentele depuse la Comisie de conducerea CNA invalideaza o buna parte dintre acuzatii, dar "transcriptul discutiilor (de la CNA - n.red.) a starnit iritare si rumoare".

De ce crede parlamentarul ca presedintele CNA ar trebui sa-si dea demisia? Mesajul Senatorului PDL Marius Pascan:

Presedintele CNA se cuvine sa demisioneze din functia pe care o face de ras

In cadrul Comisiei pentru Cultura si Media a Senatului Romaniei, in cursul zilei de miercuri, 16.10 2013, ca urmare a sesizarii depuse de catre reprezentantii HM Expert, Expresiv si Realitatea SA, referitoare la Radio Guerrilla si The Money Channel, am audiat presedintele Consiliului National al Audiovizualului, pe dna presedinte Laura Georgescu.

Petitionarii reclamau, printre altele, sanctiunile discriminatorii de care au avut parte din partea CNA, atitudinea inchizitoriala si sententioasa a conducerii acestei institutii in cursul sedintelor la care au participat, nerespectarea prevederilor legii audiovizualului, tratamentul subiectiv si reaua credinta manifestate prin retragerea licentelor.

O buna parte a acestor acuzatii au fost invalidate prin continutul documentelor puse

de catre conducerea CNA la dispozitia Comisiei pentru Cultura si Media. Insa, transcriptul discutiilor a starnit iritare si rumoare. Atitudinea presedintelui Laura Georgescu, manifestata in cadrul unei sedinte publice de lucru a CNA este adeseori halucinanta. Intr-o maniera absolutista, egocentrica, bizara, presedintele CNA, dupa ce observa "barbatii sexi" etalandu-si sensibilitatile de rigoare, se erijeaza in aparatoare a jurnalistilor pe care ii apara sa nu fie "jecmaniti de bani", decide cine "trebuie sa faca radio orice s-ar intampla si vor face radio cat timp eu ocup orice scaun in Consiliul national al Audiovizualului"...

Doamna Laura Georgescu isi incalca atributiile legale, nu mai reprezinta reglementatorul audiovizual care se cuvine sa fie echidistant, echilibrat si sa impuna respectul fata de lege pentru toti cei din domeniul audiovizual. Presedintele CNA este preocupat "sa apere realizatorii de radio si de televiziune... Nu ca sa fie prostiti de oameni care vor sa faca bani stiti bine cum..." Cu alte cuvinte, incalca prezumptia de nevinovatie, emite sententios etichetari si stabileste cine si pentru ce face presa, impunand propriile ierarhii valorice care nu au nicio legatura cu legislatia in vigoare.

Pentru toate acestea, intrucat face de ras aceasta prestigioasa institutie, solicit public demisia din functia pe care, evident, nu o onoreaza a presedintelui CNA Laura Georgescu.

In cele ce urmeaza, redau cateva fragmente din stenograma sedintei desfasurate, in 19 septembrie 2013, la sediul Consiliului National al Audiovizualului, transcript al dezbaterilor cu reprezentantii HM Expert, Expresiv si Realitatea SA, referitoare la Radio Guerrilla si The Money Channel.

Pag. 3 - Dna Hamza: ...Intentia noastra nu a fost sa va ocolim, nu inteleg de ce radeti..am spus vreo prostie?!

Laura Georgescu: Nu, a intrat un barbat foarte sexi, si eu sunt foarte sensibila la barbati!

Pag. 15 - Laura Georgescu: ...toate datele pe care si dvs. luni seara vi le-am solicitat si lui Liviu Mihaiu i le-am solicitat sunt dintr-o singura ratiune, va rog sa transmiteti proprietarilor Realitatea Media, aparam interesul public care doreste brandul Radio Guerrilla, aparam realizatorii Radio Guerrilla , nu exista o axa politica, nu e Ponta, nu e Hrebenciuc, ati gresit e Mihaiu si cu Dobrovolschi, CNA ii va apara ca sa nu fie jecmaniti de bani si vor ramane cu Radio Guerrilla pe viata cu orice risc, acesta este motivul pentru care, in aceiasi saptamana, a doua oara sunteti pe ordinea de zi a Consiliului National al Audiovizualului, care nu are alta treaba decat cu spatiul audiovizualului romanesc unde Liviu Mihaiu si Mihai Dobrovolschi trebuie sa faca radio orice s-ar intampla si vor face radio, cat timp eu ocup orice scaun in Consiliul National al Audiovizualului nu ma intereseaza cine sunt Ponta si Hrebenciuc, ii recunosc insa ca valori incontestabile pe piata radio pe Liviu Mihaiu si Mihai Dobrovolschi.

Pag. 17 - Laura Georgescu: Va multumesc ca sunteti aicea si va rog sa aveti

convingerea ca CNA exista ca sa apere realizatorii de radio si de televiziune, da? Nu ca sa fie prostiti de oameni care vor sa faca bani stiti bine cum...

In dialog cu Liviu Mihaiu:

Laura Georgescu: Va place sa faceti radio, faceti pentru bani radio sau pentru?

Pag. 23 - Laura Georgescu: Va multumesc ca v-ati imbracat in asa o culoare optimista doamna Niculescu, va multumesc doamna Bomboe, imi place, imi spal ochii pe culorile dumneavoastra corai, sunt amandoua, ma gandeam!

Tirgu-Mures, 17 Octombrie 2013