Revista Forbes il declara si anul acesta pe omul de afaceri Ioan Niculae "cel mai bogat roman", cu o avere de 1,1 miliarde de euro. Niculae conduce ultima editie "Forbes 500 de miliardari", clasament realizat de Forbes Romania, in care proprietarul Interagro este urmat de Dan Grigore Adamescu, cu o avere estimata la 950 milioane de euro, Frank Timis si Ion Tiriac (cu cate 850 milioane de euro), potrivit Agerpres.

Top 10 este completat de oamenii de afaceri Veronica Gusa de Dragan (550 de milioane de euro), Gabriel Comanescu (500 de milioane de euro), Gruia Stoica (470 de milioane de euro), Ovidiu Tender (400 de milioane de euro), Zoltan Teszari (370 de milioane de euro) si fratii Dragos si Damian Paval (360 de milioane de euro).

Dan Grigore Adamescu, proprietar intre altele al ziarului Romania libera, si Zoltan Teszari (RCS&RDS) conduc si clasamentul celor mai bogati oameni din media si publicitate din topul Forbes, dupa cum noteaza Paginademedia.ro. Ei sunt urmati de familia Voiculescu (trustul Intact), a carei avere este estimata la 120 milioane de euro, Sebastian Ghita (Romania TV) - 100 de milioane de euro si Adrian Sarbu (60 de milioane de euro). In clasamentul actual nu mai figureaza "abonati" ai editiilor precedente ale topurilor Forbes si Capital, precum Sorin Ovidiu Vantu, Elan Schwartzenberg sau Dan Diaconescu.

Potrivit Agerpres, averile cumulate ale celor 500 de miliardari romani prezenti in acest an in Topul Forbes ajung la 19,9 miliarde de euro, cu 1,6 miliarde de euro mai putin comparativ cu editia din 2012. Averea medie este de 39 de milioane de euro, iar averea minima a celor care au intrat in clasament este 5 milioane de euro.