Compania de distributie Press Point, urmasa Hiparion, a intrat saptamana aceasta in insolventa, la cererea a doua companii de presa, Taifasuri Media si Burda Romania, a notat Catalin Tolontan pe blogul sau, cu precizarea "evident ca aceiasi baieti s-au mutat pe alta firma. E a treia!". Tot Catalin Tolonta nota, recent, ca la Press Point sunt aceiasi oameni de la Hiparion, companie intrata la randul ei in insolventa.

Instanta a admis cererile de insolventa formulate de Faifasuri Media si Burda Romania impotriva Press Point Distribution S.A., deschizand astfel procedura generala impotriva debitoarei. Administrator judiciar provizoriu a fost numita Agentia de Insolventa SPRL. Termenul stabilit pentru continuarea procedurii este 25 februarie 2014.

La inceputul acestei luni, Catalin Tolontan scria pe blogul sau:

  • "Presa scrisa, fiecare cu ce-l doare, a ajuns intr-o situatie grea si pentru ca anumite firme de difuzare au tocat banii si au intrat in insolventa. Hai sa facem un pic de lumina! Povestea a debutat cu Rodipet, teapa de la statul roman pentru ziare si reviste! O alta companie, Network, a devenit mostenitoarea Rodipet, dar curind a aparut propria insolventa! Sute de chioscuri au migrat catre nua companie, dar ea a intrat in insolventa si, in reorganizare, datoriile Network au crescut, nu au scazut. Buna treaba a facut administratorul judiciar! Alaturi de companiile de presa, bugetul public a fost si el pagubit.
  • Lucrurile nu s-au oprit aici. Dupa citiva ani Hiparion, un alt jucator major, a intrat in insolventa. Dar activitatea si chioscurile s-au mutat pe Press Point, unde aceiasi oameni controleaza compania. In acest moment, Burda e singura care lucreaza cu ei, dar dupa ce patronii nemti, care habar n-au ce se intimpla in Romania, vor realiza teapa, se vor opri si vor ofta in jur.
  • Culmea, Press Point a beneficiat de pe urma falimentului Rodipet, luindu-i chioscurile! Adica editurile sint pagubite, iar altii profita! Si uite asa ziarele si revistele s-au mai pacait o data, unele tragind dupa ele in furtuna problemelor edituri de carte, alti furnziori, tipografii...
  • Miza? Zeci de milioane de euro care au fost platiti de ani de zile la chioscuri de catre oameni si care n-au mai ajuns la ziare si reviste. Din cauza unor insolvente trucate in sens economic.
  • Gazeta Sporturilor, un singur titlu de pe piata, destul de mare, dar unul singur!, a fost pagubita cu mai mult de jumatate de milion de euro din cauza acestor insolvente sau falimente. Un singur titlu!"