Catalin Tolontan scrie, luni, pe blogul sau ca RCS&RDS ar discuta cu SBS Broadcasting, ce controleaza in Romania mai multe operatiuni de televiziune si radio, achizitionarea canalului generalist Prima TV.

"Nu avem nimic de comentat" pe aceasta tema, a fost raspunsul dat de Prima TV pentru HotNews.ro. Pana la publicarea acestui material, reprezentantii RCS&RDS nu au raspuns intrebarilor HotNews.ro.

Speculatii privind o posibila intentie de vanzare a Prima TV circula pe piata media de mai multi ani. Anul trecut, SBS Broadcasting, societatea ce opereaza licenta Prima TV si opera si licentele pentru Kiss FM si alte posturi de radio, a inregistrat o cifra de afaceri de 16,7 milioane de euro si o pierdere neta de 3,43 milioane de euro.

La mijlocul acestei luni, CNA a aprobat cererea companiei SBS Broadcasting de a transfera licentele sale de radio pe o alta firma, P7S1 Radio Holding (numele este o prescurtare a ProSiebenSat.1, grupul media german ce detine aceasta operatiune media). Reprezentantii SBS au spus, atunci, la CNA ca mutarea reprezinta "schimbari mai degraba administrative, normale la nivelul unui grup care are mai multe operatiuni" si care au fost anuntate inca de acum un an

  • Recent, RCS&RDS si-a manifestat interesul sa intre si pe piata radio, Mediafax citand surse potrivit carora compania vrea sa lanseze un post generalist, Digi FM, precum si unul tematic-sportiv, Digi Sport FM.

Catalin Tolontan afirma, pe blogul sau, ca "au existat discuții și pentru televiziunea TV2 din Ungaria, deținută tot de SBS, dar ele s-au stopat și acum RCS insistă pentru cumpărarea Prima TV".