​Operatorul de cablu Liberty Global, care detine UPC Romania, a anuntat luni ca a incheiat un acord de vanzare aproape in intregime a diviziei de continut TV, Chellomedia, catre AMC Networks, tranzactie in valoare de 750 de milioane de euro. In cadrul tranzactiei va fi vanduta si Chello Central Europe, care opereaza in regiune, inclusiv in Romania, numeroase televiziuni, printre care Minimax, JimJam, MGM Channel, TV Paprika sau Romantica. Liberty Global nu a renuntat la televiziunile olandeze Film 1 si Sport 1.

In cadrul tranzactiei, Liberty Global isi vinde Chello Multicanal, Chello Central Europe, Chello Zone, Chello Latin America si Chello DMC. Tranzactia nu are nevoie de aprobarea autoritatilor de concurenta si se asteapta sa fie finalizata in primul trimestru din 2014.

In Romania, televiziunile operate de compania Chello Central Europe sunt reprezentate de societatea Tematic Cable SRL, în condiţiile în care biroul din Bucureşti al Chello s-a închis pe 30 septembrie, potrivit Mediafax. Compania Chello Central Europe a decis să îşi restructureze activităţile şi să desemneze un agent local responsabil pentru serviciile de vânzări şi marketing în ţară.

Astfel, Tematic Cable este responsabil de cele şapte televiziuni ale Chello Central Europe (Minimax, Megamax, TVPaprika, FilmCafe, MGM, Sport1, SportM), de cele şase televiziuni deţinute exclusiv, în parteneriat şi administrate de Chello Zone (Extreme Sports, Jim Jam, Outdoor, CBS Reality, Fine Living, Food Network) şi de alte 17 televiziuni reprezentate de Chello (Animax, Bloomberg, CCTV News, Hustler TV, Blue Hustler, Daring! TV, Ginx, Da Vinci Learning, Da Vinci University, Trace Sports, Trace Urban, Trace Tropical, Shorts TV, Music Choice, Concert TV, Karaoke, Mediaset).