O cerere formulata marti de procurorii anticoruptie pentru o noua interdictie de a parasi tara in cazul lui Sorin Alexandrescu, directorul general Antena TV Group acuzat de santaj, a fost respinsa de intanta Curtii de Apel Bucuresti, potrivit Mediafax. Astazi a fost primul termen in dosarul de santaj in care sunt judecati Sorin Alexandrescu si Dan Voiculescu. Momentul a fost marcat, printr-un comunicat de presa, si de trustul Intact, care sustine ca urmarirea penala a fost cea care a oprit difuzarea "anchetei jurnalistice privind cel mai mare caz de coruptie din fotbalul romanesc".

Potrivit Mediafax, la primul termen al dosarului, reprezentantii Ministerului Public cerusera din nou ca lui Sorin Alexandrescu sa i se interzice sa paraseasca tara. Dar avocatul lui Alexandrescu, Gheorghita Mateut, a cerut respingerea masurii cerute de procurori, el spunand ca interdictia nu a fost prelungita in cursul urmaririi penale, iar in momentul de fata clientului sau nu i-au fost aduse noi invinuiri. Solicitarea DNA a fost respinsa de instanta.

Curtea de Apel Bucuresti a stabilit, pe de alta parte, un nou termen al procesului, in 3 decembrie, astfel incat toti inculpatii sa aiba timp sa-si angajeze un aparator.

In dosarul privind santajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei au fost trimisi in judecata Sorin Alexandrescu, fondatorul trustului Intact Dan Voiculescu si fiica sa Camelia Voiculescu, fostul sef ANAF Serban Pop, precum si seful Intact Publishing Daniel Matiescu si societatile Antena TV Group, Intact Publishing, Antena 3. Sorin Alexandrescu, Antena TV Group si Intact Publishing sunt acuzate de santaj, ceilalti reprezentanti ai trustului Intact - pentru complicitate la santaj, iar Serban Pop - pentru folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii

Cazul a pornit de la o ancheta referitoare la un contract intre RCS&RDS si o societate controlata de Dumitru Dragomir, ancheta pe care Intact anunta ca urma sa o difuzeze, lucru care, insa, nu s-a mai intamplat. Marti, trustul Intact a transmis un comunicat referitor la primul termen in acest dosar, comunicat in care trustul sustine, intre altele, ca urmarirea penala a fost motivul pentru care ancheta nu a mai fost difuzata:

  • "Urmarirea penala a societatilor Intact a oprit difuzarea anchetei jurnalistice privind cel mai mare caz de coruptie de fotbalul romanesc, materializat prin contractul dintre RCS- RDS si BODU SRL, prin care compania de cablu a platit in transe suma de 3,5 milioane euro firmei organizatoare de nunti si botezuri controlate de Dumitru Dragomir".