Bucuresti, 11 Noiembrie: Sambata, 9 Noiembrie, la Auditorium Pallady, cea de-a cincea edititie TEDxBucharest a reunit un numar de peste 700 de participanti. 19 momente extraordinare ale speakerilor si performerilor veniti atat din intreaga tara, cat si din toata lumea au inspirat publicul cu povestile lor de succes sau melodiile pline de entuziasm. Speakerii au trezit in cei prezenti la eveniment spiritul de aventura, fascinatia pentru arhitectura contemporana, dar si ritmul muzicii interioare din fiecare persoana. Performance-urile au intretinut atmosfera la TEDxBucharest, 2013, tinand o sala intraga entuziasmata intreaga zi de 9 Noiembrie, intr-un maraton de idei. Oameni admirabili, muzica buna si networking. TEDxBucharest Make it Happen! s-a dovedit a fi mai mult decat un eveniment a fost locul de intalnire al tuturor celor care reusesc sa schimbe lumea si pe ei insisi in fiecare zi.

TEDxFoto: TEDx

Karina Hollekim, Martin Harris, Dorin Stefan, Yana Buhrer Tavanier, Grigore Lese, Alin Uhlmann Useriu, Lucian Despoiu, Simina Tanasescu, Dragos Dubina, George Popescu, Sabina Alistar, Moonlight Breakfast, Mihai Dumitrescu, Berti Barbera, Paul Radu, Silent Strike, Florin Georgescu, Ion Neculai si Mircea Manolescu au urcat pe scena TEDxBucharest, fiecare dintre ei reusind sa inspire publicul cu povestile lor prin care au reusit sa faca imposibilul sa devina realitate, ghidati fiind de indemnul Make it Happen!, fie ca a fost vorba despre proiecte de business de mare succes, ori de expreimarea creativitatii prin muzica.

Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Martin Harris, si fosta practicanta de sporturi extreme, Karina Hollekim au fost deosebit de apreciati de public si au reusit sa impresioneze sala prin discursurile lor. S-au remarcat si Dorin Stefan, aducand inovatia arhitecturala pe scena TED, Grigore Lese- prin doine si povete, Lucian Despoiu- cu o noua viziune asupra comunicarii politice ce aduce puterea intr-o lume digitala, dar si restul speakerilor extraordinari, alaturi de performance-urile Moonlight Breakfast si Silent Strike, ce au adus ritm si energie in sala.

"Sunt foarte bucuros ca un numar atat de mare de oameni a participat la editia de anul acesta a TEDxBucharest si ca acest cadru de networking devine din ce in ce mai apreciat. Povestile speakerilor au fost cu adevarat inspirationale si unele chiar emotionante. Cred ca am reusit sa le oferim participantilor o experienta deosebita si sper ca in curand conferintele TEDx sa devina un eveniment care trebuie bifat an de an", a declarat Andrei Dinu, organizator TEDxBucharest 2013.

Toate momentele de pe scena, alaturi de povestile speakerilor au fost ilustrate pe hartie de Paul Dumitru de la White Board Stars si au fost puncte de atractie in pauzele conferintei.

"Ideas worth sharing", concursul de idei inovatoare in spiritul Make it Happen, a premiat participantii care au venit cu propriile sugestii de proiecte care pot schimba lumea in bine. Castigatorul TEDxBucharest - Idea Competition - a fost Ana Maria Constantin, care a propus cursuri pentru profesori, referitoare la managementul problemei dislexiei. Locul al doilea a fost ocupat de unul dintre speakerii TEDx, Florin Georgescu, care a prezentat un proiect al unei scoli de dresaj pentru cainii-ghid, pentru persoanele cu deficiente de vedere, iar pe locul al treilea s-a clasat Adelina Cristea, cu ideea unui container in care oamenii sa poata imparti lucrurile de care nu au nevoie. Castigatorii au fost alesi in urma votului celor peste 700 de participanti la conferinta TEDxBucharest.

Proiectele invingatoare vor beneficia de consultanta si au fost alese dintre 10 alte proiecte preselectate de un juriu format din ambasadorii TEDx: Ionut Bonoiu (Forbes- redactor sef), Claudiu Serban (Capital - director editorial), Alex Giboi (Agerpres -director general), Directorul Asociatiei Mai Mult Verde Association Doru Mitrana, Oricum.ro , Daniela Stefanescu - Online Communication Manager, Sandra Ecobescu, presedinte al Fundatiei Calea Victoriei, Iulian Vacarean, fondator Beneva Association, Cristian Vasile de la Bucuresti Optimist si Cristian China-Birta¬blogger. Cei 9 ambasadori au sustinut cauza TEDxBucharest si au fost implicati in promovarea valorilor TED.

Printre partenerii care au sustinut acest eveniment in 2013 se numara BRD Groupe Societe Generale, Petrom, Pepsico, Grolsch, The Public Advisors, Hello Menthol, Qzine, Contego Coffe, All.ways Forward, Acer, Imbold, Philips Sarto, Cool Rentals, Fablab, Armand, Fotograful Tau, Anagrama BlackCab, 2deco, Domicilio, Hub Bucharest, Acuarela, mediaTrust, Uniunea National a Notarilor Publici din Romania, precum si Adevarul, ca Partener Media Strategic.

Partenerii media TEDxBucharest 2013 sunt: Igloo, Arhitectura, Cariere, Romania Pozitiva.ro, Sapte Seri, Agerpres, Progresiv, Bursa, Feeder.ro, Forbes, PR Wave, Biz, Iqads, Bestjobs, Agora, Esquire, Manager.ro, Romania-Insider.com, 4inmasina, IT Trends, CityCompass, Digital Trends, All Hollow, Decat o Revista, Capital, The Money Channel, Radio Guerrilla, La Punkt, HotNews.ro, Ejobs, HRB Expert, Juridice, HRManager, ABC Antreprenori.

Despre TEDxBucharest

In spiritul "idei care merita impartasite", TED a creat TEDx, o platforma de evenimente locale, organizate independent, ce aduna oameni care impartasesc o experienta tip TED. TEDxBucharest s-a alaturat initiativei internationale inca de la inceput, din 2009, cand au luat nastere si conferintele locale din intreaga lume.

Despre TED

TED este o organizatie non profit devotata ideilor care se ghideaza dupa dictonul Ideas Worth Spreading. A inceput acum 25 de ani ca o conferinta de patru zile tinuta in California si a ajuns astazi o conferinta globala care anual invita liderii lumii sa-si prezinte ideile in 18 minute.

Penrru detalii si informatii:

Allekta-Ilinca Hatu- coordonator comunicare TEDxBucharest

allekta.ilinca[at]tedxbucharest.ro