Bucuresti, 12.11.2013. Fundatia Friends For Friends va premia in aceasta seara cele mai bune lucrari de jurnalism narativ si scriere creativa, in cadrul Galei de Premiere Superscrieri 2013. Evenimentul va avea loc la Centrul de Arta Tinerimea Romana, de la ora 19:30. Printre participanti se numara nominalizatii, membrii juriului, oameni de presa, bloggeri, sponsori, parteneri si prieteni ai Fundatiei.

Premiile SuperscrieriFoto: FFFF

La aceasta editie se ofera 18 premii care insumeaza peste 5000 de euro: patru premii I, in valoare de 500 de euro fiecare (sustinute de Orange Romania, Philip Morris Trading SRL si Friends Advertising). Pentru categoria Fotojurnalism & Multimedia, F64 ofera premiul I o camera foto in valoare de 1000 de euro. Se vor oferi si trei premii speciale: Superscrierea Anului - 1000 de euro (sustinut de Romanian Business Leaders), Premiul special Avon, pentru texte legate de violenta domestica (300 de euro), precum si Premiul Special al Juiului, constituit din valoarea totala a sumei adunate din taxa de inscriere in concurs.

Juriul Superscrieri 2013, a carui munca de evaluare a celor mai bune lucrari de creative non-fiction inscrise in concurs este pro bono, este format din 16 profesionisti cu experienta in jurnalism si comunicare: Vlad Mixich - a doua oara presedintele juriului, Ani Sandu, Cristian Movila, Dan Duca, Gabriel Dobre, Liviu Iolu, Marta Usurelu, Melania Medeleanu, Mihnea Maruta, Moise Guran, Paul Radu, Simona Tache, Tania Radu, Teodor Tita, Vasile Ernu si Vlad Petreanu.

Din cele 222 de materiale inscrise anul acesta in competitie, juriul a stabilit un top 5 al lucrarilor pentru fiecare categorie de concurs (Reportaj, Opinie, Eseu, Portret, Fotojurnalism & Multimedia). Nominalizarile se pot vedea pe site-ul FFFF.

Despre experienta de jurizare de pana acum, ne povesteste pe scurt Paul Radu, directorul executiv al Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) si membru al International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ): "Am citit superscrierile, cateva dimineti la rand, intr-o cafenea de pe strada Bowery, in Manhattan, New York, un loc unde a prins putere, acum multi ani, miscarea punk si unde muzica a devenit protest. A fost un loc potrivit pentru a lectura non-fictiuni ce descriu stari de fapt si probleme din Romania iar ceea ce m-a impresionat, in multe cazuri, a fost documentarea foarte buna din spatele naratiunilor. Am citit cuvinte si fraze faine dar, dincolo de ele, am vazut si am auzit oameni si locuri".

Lansate in 2011, Premiile Superscrieri reprezinta o competitie care sustine acele povesti puternice si texte de calitate care informeaza corect, emotioneaza, modifica perceptii si atitudini. Cu alte cuvinte, Superscrieri isi propune sa incurajeze in Romania tipul de scriitura care da castigatori de premii Pulitzer. Cu un istoric la primele doua editii de 462 de participanti cu 721 de lucrari inscrise, cu peste 30 de castigatori si premii in valoare totala de aproape 10 000 de euro.

Editia actuala a Premiilor Superscrieri nu ar fi fost posibila fara sustinerea:

Sponsori: Orange- sponsor principal, Avon, Philip Morris Trading SRL, Romanian Business Leaders, Friends Advertising, F64, Papaya, Humanitas, Okian , Publica, Tea Forte, Brenntag.

Parteneri media: Hotnews, Esquire, Academia Catavencu, Romania Libera, Decat o Revista, National Geographic, Igloo, IQ Ads, The Institute, RFI, Romania Pozitiva, Blitz TV, All Hollow, Sub25, 121.ro, Casa mea, Manager Express, Inspire Business, Bookblog si Veioza Arte.

Sustinatori Gala: European Drinks, Silva, Brenntag si Magazinul de Mirodenii.

Pentru mai multe detalii despre Premiile Superscrieri, explorati http://ffff.ro/superscrieri/.

## Despre Fundatia Friends For Friends

Fundatia Friends For Friends (FFFF) sustine creativitatea practica. Dintre cele mai cunoscute proiecte FFFF: Creative Fitness Studio - program de antrenare si dezvoltare a creativitatii prin gasire de solutii si generare de idei, expozitia Ciorne 2.0, Biblioteca FFFF - peste 1400 de carti utile profesionistilor implicati in industrii creative, evenimentele de la Caffffe Creativa si, nu in ultimul rand, Premiile Superscrieri.