Johan Ohlson, suedezul care a condus creatia agentiei Saatchi&Saatchi Romania in ultimii doi, paraseste compania. El precizeaza, intr-un mesaj transmis luni HotNews.ro, ca isi incheie mandatul de director de creatie Saatchi&Saatchi, ca in prezent este freelancer si ca este interesat de colaborari atat in alte tari, cat si in Romania.

Johan Ohlson, Saatchi RomaniaFoto: Saatchi&Saatchi

Johan Ohlson a preluat pozitia de director de creatie Saatchi&Saatchi Romania la sfarsitul anului 2011, dupa ce a lucrat peste zece ani in agentii precum BBDO Hamburg, Scholz&Friends Hamburg, Team One Varsovia sau DDB Varsovia.

Plecarea sa nu a fost anuntata oficial, pana acum, de agentie. Ohlson precizeaza in mesajul sau de luni ca "isi incheie mandatul de director de creatie al Saatchi&Saatchi Romania dupa doi ani de zile in care si-a adaugat in portofoliu numeroase campanii si premii la festivalurile de advertising internationale".

Johan Ohlson, in comunicatul de luni:

  • "Saatchi & Saatchi Romania a insemnat pentru mine o provocare creativa: campanii indraznete si inovatoare cu rezultate vizibile premiate pe podiumul celor mai importante festivaluri de publicitate din lume. Experienta acumulata in cadrul acestei echipe este importanta pentru mine, iar echipa cu care am lucrat s-a dovedit a fi foarte buna in realizarea unor campanii de exceptie. Cred ca Romania are un potential creativ foarte mare si este un loc care m-a cucerit si simt ca mi se potriveste. Pentru viitor, iau in calcul optiunea unor propuneri de colaborare venite din alte tari, dar am in vedere si optiunile din Romania."