Eximbank a cumparat spatiu publicitar de la Romania TV si Antena 1 pentru meciul de fotbal Romania - Grecia, dar refuza sa faca publice sumele cheltuite in acest sens, scrie Catalin Tolontan, pe blogul lui.

Ziaristul a solicitat bancii, saptamana trecuta, sa precizeze daca a cumparat publicitate si cat a cheltuit pentru acest lucru.

"In raspunsul pe care l-a dat catre Realitatea TV, Eximbank bate cimpii, confirmind reclama, care se vede cu ochiul liber!, dar refuzind sa dezvaluie suma. In schimb, banca afirma ca si-a redus pugetul de publicitate cu 40% in 2013 fata de 2012. Pe cine intereseaza asta? In loc de o cifra folositoare, Eximbank ofera publicului o motivatie in sute de cuvinte si embrionul unei analize fara sens.

Intre timp, reclama bancii de stat apare si pe Antena 1 pentru returul meciului Romania - Grecia, care se va disputa in aceasta seara. Evident si aceasta suma e tot confidentiala, nu-i asa?!!!", scrie ziaristul.

"Daca sumele platite catre Romania TV si catre Antena 1 sint rezonabile, de ce Eximbank le ascunde?", se intreaba Catalin Tolontan, care afirma in continuare ca "Eximbank este banca folosita pentru a recompensa personaje aparent de rang secund, dar, de fapt, foarte importante pe traseul banilor publici in Romania".

Cateva exemple. Din informatii publice luate din declaratiile de avere rezulta ca Eximbank a platit:

  • 3.000 de euro pe luna pentru Stefan Diaconu, seful ANAF din Romania, ca sa ocupe pozitia de membru in CIFGA al Eximbank.

Potrivi ZF, CIFGA este o structura care aproba regimul de acordare a diferitelor facilitati din portofoliul bancii. Buni bani pentru o pozitie care necesita intilniri cind si cind! Diaconu este membru in nenumarate alte consilii de administratie si comitete la companiile de stat. Investigatia despre Diaconu a fost realizata de catre Centrul de Investigatii Media.

  • 3.000 de euro pe luna pentru Mihaela Dinca, director la MDRT implicat in Gala Bute.

Veche colega la firma de avocatura cu Elenea Udrea, apoi director general pe Juridic si Achizitii Publice in ministerul Elenei Udrea, Mihaela Dinca este acum secretar general adjunct la ministerul lui Liviu Dragnea.

Mihaela Dinca, personaj amestecat in afacerea Galei Bute, a incasat, conform declaratiei de avere, 149.000 de lei ca membra a aceluiasi CIFGA al Eximbank in 2010. Apoi, in declaratia de avere data in 2012 si care ar trebui sa se refere la 2011, apare o suma mult mai mare, de 244.000 de lei (50.000 de euro!!!) incasata de la Eximbank, dar poate ca nu sint doar 12 luni, ci 17 pina la 1 iunie 2012, de cind Dinca scrie ca nu mai e membru al CIFGA.

Aceasta este Eximbank si aceasta este conducerea sa.

Comenteaza pe Tolo.ro