Radio Trinitas a fost marele castigator al concursului organizat de Consiliul National al Audiovizualului (CNA) pentru atribuirea unor frecvente radio tematice, primind 4 noi licente, in timp ce RCS&RDS a fost marele perdant, neobtinand niciuna din cele 11 frecvente pentru care a concurat, scrie Mediafax.

CNA a demarat luni concursul pentru atribuirea unor frecvente de radio tematice, in sedinta de joi a Consiliului fiind adjudecate 19 frecvente tematice.

Radio Trinitas, postul de radio al Patriarhiei Romane, a castigat cele mai multe frecvente noi (4) la concursul organizat de CNA. Astfel, postul cu profil religios Radio Trinitas a castigat frecvente noi in localitatile Nucet (96,4 MHz), Panciu (93 MHz), Petrosani (93,7 MHz) si Slobozia (102,6 MHz).

De altfel, cele mai multe frecvente de radio (10) au fost atribuite in cadrul concursului unor posturi de radio cu profil religios, insa dedicate unor confesiuni diferite.

Astfel, Radio Maria - un post de radio detinut de societatea Radio Maria SRL din Oradea - a primit trei frecvente, in Iasi (1.602 MHz), Tarnaveni (87,7 MHz) si Viseu de Sus (1.485 MHz).

Radio Vocea Sperantei - un post de radio detinut de Asociatia Centrului Media Speranta Voluntari - a primit de la CNA o frecventa de radio in Adjud (91,5 MHz).

Postul Maria Radio detinut de SC Maria Radio Erdely SRL din Oradea a castigat o frecventa la Cluj-Napoca (100,4 MHz).

Si un alt post cu profil religios - Alt FM - a primit de la CNA o frecventa de radio la Timisoara (1.584 MHz). Alt FM este detinut de societatea Radio CNM SRL.

Pe de alta parte, postul de radio pentru copii Itsy Bitsy a primit doua frecvente noi - la Balcesti (94,7 MHz) si la Suceava (91,5 MHz).

CNA a acordat doua frecvente si societatii Adway Direction SRL, care doreste sa lanseze un post de radio nou - Traditional FM, cu profil traditional-folclor. Frecventele primite de Traditional FM sunt in Bacau (88,8 MHz) si Bistrita (97,3 MHz).

Totodata, CNA a acordat doua frecvente pentru infiintarea unui post de muzica clasica - Radio Clasic. Astfel, societatea Dream Radio SRL a primit frecvente in Focsani (89,4 MHZ) si Onesti (92,2 MHz) pentru infiintarea Radio Clasic.

CNA a acordat o frecventa si pentru un nou post de radio cu profil sportiv - Maxima Sport FM (detinut de societatea Radio Maxima Sport SRL). Frecventa pe care va emite Maxima Sport FM este la Slatina (89,1 MHz).

Si postul de radio cu profil sportiv Sport Total FM (detinut de societatea Global Media Expert SRL), care emite deja pe piata de radio din Romania, a primit o noua frecventa de radio, la Dragasani (88 MHz).

CNA a acordat o frecventa si pentru lansarea postului de radio cu profil informativ Unirea FM (detinut de societatea Unirea Pres SRL). Unirea FM a primit o frecventa la Alba Iulia (107,2 MHz).

Narcisa Iorga si Valentin-Alexandru Jucan, membri in C.N.A., acuza insa un "simulacru" care a demonstrat "un aranjament dincolo de criterii ce tin de interesul public, de o strategie de acoperire a teritoriului national cu servicii de programe intr-un raport echilibrat si dincolo de orice argumente logice".

"Nu a contat faptul ca un post de radio apartinand cultului adventist avea deja 47 de licente obtinute prin forta financiara de care dispune si nu prin prezentarea la concursuri organizate de C.N.A. Radioul Bisericii Ortodoxe Romane are doar 4 licente de radio in plus fata de postul adventist, iar postul cultului catolic in limba romana avea doar 4 licente in toata tara. Astazi, cultul adventist a mai primit un post de radio iar cultul catolic doar 3", afirma cei doi, intr-un comunicat remis HotNews.