Compania RCS&RDS a fost marele castigator al unui concurs organizat de Consiliul National al Audiovizualului (CNA) pentru atribuirea unor frecvente de radio generaliste, primind, miercuri, trei frecvente - in Sibiu, Sighisoara si Resita - pentru a lansa postul Digi FM, scrie Mediafax.

CNA a demarat luni concursul pentru atribuirea unor frecvente de radio generaliste, in sedinta de miercuri a Consiliului fiind adjudecat un numar total de 21 de frecvente (20 generaliste si una tematica).

Cele mai multe frecvente de radio (3) au fost atribuite societatii RCS&RDS, pentru lansarea postului de radio generalist Digi FM.

Cele 3 frecvente primite de Digi FM-RCS&RDS sunt in localitatile Resita (frecventa 89.0 MHz), Sibiu (frecventa 89,0 MHz) si Sighisoara (frecventa 94,0 MHz).

Insa RCS&RDS a primit doar trei frecvente dintre cele zece pentru care s-a inscris la concursul organizat de CNA si pe care dorea sa lanseze postul de radio generalist Digi FM.

Pe de alta parte, la concursul organizat de CNA, societatea Galaxy SRL a primit 2 frecvente pentru extinderea postului de radio Galaxy FM, in localitatile Campulung (frecventa 87,8 MHz) si Turnu-Magurele (frecventa 97,2 MHz).

Tot 2 frecvente a primit si Asociatia Radio Trafic Bucuresti, pentru a lansa postul generalist Radio Trafic in localitatile Medgidia (frecventa 97,5 MHz) si Targoviste (frecventa 90,5 MHz).

Pe de alta parte, societatea Media Grup Production SRL a primit frecventa 93,8 MHz din Buzau, pentru postul de radio generalist Focus FM.

De asemenea, societatea Adway Direction SRL a primit o frecventa pentru postul generalist Tulcea FM (frecventa 91,4 MHz).

Grupul Media Camina (G.M.C.) SRL - parte a trustului media Intact - a primit o frecventa la Vaslui (95,2 MHz), pentru lansarea postului de radio cu profil tematic-clasic Figaro FM. Frecventa de radio tematica de la Vaslui a fost repusa la votul membrilor CNA, dupa ce, in sedinta din 21 noiembrie, niciuna din societatile care au concurat pentru aceasta frecventa nu a intrunit numarul minim necesar de voturi (sase) pentru a primi licenta.

Pe de alta parte, la concursul de miercuri, CNA a acordat cate o frecventa de radio generalista altor 11 societati.

Astfel, SC Novus Day SRL a primit frecventa din Abrud (94,3 MHz), pentru postul de radio Atlas FM; SC Voice Media Center SRL a primit frecventa din Borsec (89,0 MHz), pentru postul de radio Class FM; SC TV Corona SRL a primit frecventa din Covasna (96,8 MHz), pentru postul Corona FM; SC Impact F.M. SRL - frecventa din Gura Humorului (93,5 MHz), pentru Impact FM; SC ETV Center SRL - frecventa din Miercurea Ciuc (88,1 MHz,) pentru Erdely FM; SC Stil Media SRL - frecventa din Radauti (90,1 MHz), pentru postul Viva FM; SC New Media Bucovina SRL - o alta frecventa din Radauti (99,2 MHz), pentru Radio Gold Radauti; SC Voice Media Center SRL - frecventa din Satu Mare (92,3 MHz), pentru Sam FM; SC Stormer SA - frecventa din Sfantu Gheorghe (91,0 MHz), pentru postul We Radio; SC Senia Company 999 SRL - frecventa din Sangeorz-Bai (87,9 MHz), pentru Radio Senia; SC Mediaprim SRL - frecventa din Targu-Carbunesti (95,4 MHz), pentru Radio Panduru.

Pe de alta parte, trei frecvente de radio generaliste - cea din Tecuci (91.0 MHz), cea din Targu-Mures (1.584 MHz) si cea din Suceava (90,4 MHz) - vor fi atribuite intr-o alta sedinta a CNA, dupa ce, miercuri, niciuna din societatile care au concurat pentru fiecare din aceste frecvente nu a intrunit numarul minim necesar de voturi favorabile din partea membrilor CNA (sase).