Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis joi prin vot ca platformelor de satelit sa nu li se aplice principiul "must carry", desi a fost informat de Consiliul Concurentei ca a declansat o investigatie privind o posibila discriminare existenta in Decizia CNA 72/2012 privind regimul platformelor de satelit, transmite Agerpres.

Consiliul Concurentei a informat CNA ca a declansat o investigatie "care are ca obiect posibila incalcare a articolului 9 din Legea concurentei de catre Consiliul National al Audiovizualului, prin emiterea de catre aceasta institutie a Deciziei 72/2012 ale carei prevederi limiteaza autonomia comerciala a intreprinderilor si stabileste conditii discriminatorii pentru activitatea acestora".

Decizia CNA 72/2012 prevede ca "lista "must-carry" este aplicabila distribuitorilor de servicii de programe, cu exceptia celor care utilizeaza pentru retransmisie retele publice cu acces prin satelit de tip Direct-to-Home (DTH)".

Principiul "must carry" impune operatorilor de cablu sa retransmita gratuit anumite televiziuni, lista acestor posturi fiind stabilita de CNA pe 22 ianuarie 2013.

De asemenea, membrii CNA si-au exprimat joi prin vot intentia de a revizui criteriile de selectie a televiziunilor in lista must-carry.