Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la emisiunea "Sinteza Zilei" de pe Antena 3, ca are retineri fata de propunerea ca Rares Bogdan sa preia functia de presedinte director general al TVR, el aratand ca preocuparea sa este ca TVR sa devina un serviciu dorit de romani, dar care sa cheltuie mai putin in aceasta perioada dificila.

"Propunerea pentru presedintele director general va apartine PNL. Nu stiu sa existe o propunere oficiala in acest moment, dar exista o propunere neoficiala, inteleg, confirmata chiar de domnul Antonescu", a spus Ponta.

Intrebat daca este vorba de Rares Bogdan, Ponta a raspuns afirmativ.

Chestionat daca sustine si el aceasta propunere, Ponta a precizat: "Daca colegii liberali o vor face, o sa sa discutam atunci".

Intrebat daca are retineri, Ponta a raspuns: "Evident ca am retineri. Dar nu cred ca e corect sa vorbim despre un alt jurnalist".

Ponta a spus ca problema sa tine de faptul ca Televiziunea publica a fost anul trecut practic in pragul colapsului, iar in acest moment situatia este "extrem de grava".

"Noi am garantat un imprumut destul de mare cu care s-au platit niste disponibilizari, s-au mai platit niste investitii. Situatia actuala este insa in continuare extrem de grava", a spus Ponta, citat de Mediafax.

El a precizat ca TVR are un buget in jur de 150 de milioane de euro si are audiente mici.

"Preocuparea mea este daca putem sa facem din Televiziune publica un serviciu dorit de romani si care sa cheltuiasca mai putin in aceste vremuri dificile, ca banii aceia, in loc sa-i dau la TVR, as putea sa-i dau la scoli sau la spitale", a mentionat Ponta.

El a spus, in contrapartida, ca Radioul public este lider de piata si a facut profit.

"Deci conteaza foarte mult managementul", a subliniat Ponta.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, luni, ca au existat unele discutii informale pentru ca omul de televiziune Rares Bogdan sa fie propus pentru sefia TVR.

Antonescu a afirmat ca mai ramane un subiect in discutie validarea propunerii PNL pentru sefia TVR la nivelul Parlamentului, in persoana lui Rares Bogdan. El a mentionat ca subiectul sustinerii lui Rares Bogdan la sefia TVR a fost discutat intre liderii USL.

"In legatura cu televiziunea, au existat niste discutii si se convenise, de principiu si din nou informal, nu printr-o vreo decizie a USL, sa propunem pe omul de televiziune, pe omul de presa Rares Bogdan", a spus Antonescu.

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat luni, la finalul reuniunii grupului senatorilor PSD, ca partidul pe care il conduce nu va face o propunere pentru sefia TVR, afirmand ca asteapta propunerea din partea PNL.

Premierul Victor Ponta a fost intrebat daca social-democratii vor avea o nominalizare la sefia TVR. "Noi nu facem nicio nominalizare la TVR", a raspuns Ponta.

Ulterior, el a fost intrebat daca PSD nu il va nominaliza pe Valentin Nicolau pentru a conduce interimar TVR. "Nu, asteptam propunerea colegilor liberali si dupa aceea discutam", a mai spus Ponta. Liderul PSD a admis, totusi, ca la nivelul partidului s-a discutat despre varianta propunerii lui Nicolau.

Surse politice au declarat, luni, pentru MEDIAFAX ca PSD il va sustine la sefia TVR pe Valentin Nicolau in Comisiile de Cultura.

Printre numele vehiculate anterior pentru sefia TVR se numarau Rares Bogdan si Niels Schnecker, dupa ce, marti, Claudiu Saftoiu si-a depus demisia din functia de presedinte-director general al TVR.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca o eventuala nominalizare a unui candidat pentru functia de presedinte director-general al SRTv de catre PSD ar insemna "o incalcare a unor intelegeri care s-au facut in baza algoritmului".