Rares Bogdan, pentru HotNews.ro:
- Candidatura mea ramane in vigoare, dar eu nu ma voi mai prezenta in plenul din 30 decembrie. Ce s-a intamplat astazi dovedeste un dezinteres total pentru postul public de televiziune din partea Parlamentului Romaniei. Eu am trecut cu 15 voturi pentru, 4 abtineri si 1 vot impotriva la Comisii (de Cultura, care l-au audiat marti - n.red.). In Plen au fost 174 de voturi pentru din 176. Eu sunt candidat in continuare. Nu stiu exact care e procedura, dar cu siguranta nu voi mai merge (la sedinta de plen) pe 30 decembrie.
- Intrebat daca va accepta sa preia postul de director interimar al TVR daca aceasta candidatura va fi votata din nou pe 30 decembrie: "Nu, voi refuza"
asa sa fie dle R.B.? va schimbati repertoriul?
in rest ramane cum am vorbit:
"aceeasi mizerie"
EU personal apreciez faptul ca nu "s-a ales" cand a avut ocazia... spre deosebire de altii care "s-au ales" cum, cand si de cate ori au avut posibilitatea si oportunitatea... sau de altii care s-au "ales", "reales" sau "reconfirmat" prin diverse metode si atunci cand, din motive evidente de incredere sau sustinere populara, nu mai era cazul...
in rest ramane cum am vorbit:
"aceeasi mizerie"
Oricum ai fi fost doar un pion plimbat de colo-colo, în funcție de interesele politice...
TVR este un mastodont în putrefacție, s-au dus zilele lui Bocăneț și Tudor Vornicu. Acum e doar o adunătură de hiene, șobolani și alți devoratori de cadavre.
Mai bine o lași să moară în pace, oricum producțiile premiate în ultimii ani au fost numai din fonduri private.
Și, cu ocazia asta, se mai reduce și abonamentul radio-tv!
Actionar la Ziua de Cluj + Trend Communications si cam atat din marea sa experienta manageriala.
Ziua de Cluj a tras teapa unor firme si le-a lasat cu datoriile in soare.,dupa care a intrat in faliment. Marii si singurii clienti grei: UBB-Trend Communication& RMG++++SURPIRZA= conflict de interese intre pozitia UBB si politica RMG si ce credeti " deontologic " ca a urmat :cenzurarea clientului cu contract mai mic !
Dar sunt de dreapta. Cand sa achesez si eu cu PNL...ghici ce??? mi-l baga pe acest ipocrit, infatuat, mandru de el insusi, genialul, imbracatul, elegantul ....acest Rares Bogdan pe care eu nu l-am urmarit niciodata desi 90% din timp urmaresc posturi de stiri.
Din nou, din pacate, PNL a ales gresit.
Ma bucur ca a fost respins si ma bucur ca nu va mai candida.
P.S. Cea mai buna solutie mi se pare Adrian Sarbu, fost CEO Protv...ala a dovedit performanta.
La un moment dat mi se facuse mila de el, ii lucea chelia de transpiratie, dupa care l-am auzit cu chestii de genul "nici nu stiti ce ati pierdut" sau ce se citeaza mai sus "nu mai candidez" (pai cine te mai pune, copilul durerii?) si mi-a trecut. Asta chiar crede ca rezolva problemele romanicii, saracu'
Oricum, ia ginditi-va la preocuparile uselistilor: "ti-am dat judecator la CCR, da-mi si tu presedinte la TVR, ministrul de la cultura era la noi, voi luati presedinte la CNA", asta mincam noi de Craciun!
Eu n-am incredere in uslamistii astia reformati. Nu cred ca Rares Bogdan este obligat sa-l simpatizeze pe Basescu. Nu-i reprosez nici macar resentimentele fata de Basescu. Dar toti uslamistii au o problema cu lovitura de constitutie. Pe care incearca sa o acopere prin sentimentele fata de Basescu.
Pina la urma, in lupta politica sau editoriala, se poate exagera. Se mai poate eluda elegant o parte din realitate. Dar lovitura de constitutie este elefantul din bucatarie. Nu poate fi trecuta cu vederea. Nici macar ura fata de Basescu nu justifica lovitura de constitutie.
Rares Bogdan e un uslamist ca oricare alt uslamist. Gata sa ignore elefantul din bucatarie. Gata sa-mi spuna cu zimbetul pe buze ca nu e nici un elefant in bucatarie. Ca mi se pare. Iar daca va recunoaste vreodata adevarul, o sa recunoasca ca si-a batut joc de mine. O sa-mi spuna senin ca ... o timpenie, in orice caz.
Ii iert pe toti uslamistii. Dar NU UIT! Elefantul e tot in bucatarie.
Articolul din constitutie este urmatorul:
"Orice mandat imperativ este nul"
Deci orice parlamentar voteaza cum decide constiinta sa. Nicidecum cum vor electorii.
Gasesc acest articol foarte important si corect. Am nevoie de parlamentari care sa munceasca. Sa gindeasca liber, sa fie responsabil, sa se poarte in consecinta. Sa reprezinte comunitatea, utilizind propria constiinta.
Daca parlamentarul ar avea mandat imperativ, asta echivaleaza cu un permanent sondaj de opinie a comunitatii. Responsabilitatea parlamentarului ar disparea. Nu poti sa mai ceri NIMIC de la parlamentar, daca parerea lui nu conteaza. El ar utiliza doar parerea majoritara a comunitatii. Nici n-as avea nevoie de parlament in acest caz. Deoarece ar vota permanent toata tara.
Ar fi o mare pierdere de timp si de resurse. Chiar si in cazul votului electronic. Prea multi cetateni s-ar ocupa permanent de administrare. Ar fi o bataie de joc fata de resursele economice ale societatii. Am intra repede in faliment.
Politica nu este atit de importanta. Ar fi o imensa eroare sa ne ocupam toti, permanent, direct, de politica, de administrare, de conducere. Nici nu este posibil si nici nu merita efortul.
Mandatul imperativ a fost utilizat in trecut pentru scrutinuri punctuale. A fost util la vremea sa. Si doar atit. Face parte doar din istoria democratiei.
Mandatul imperativ nu se refera la electori, se refera la partide. Adica partidul nu-ti poate impune, obliga sa votezi cum vrea partidul. Asta inseamna ca daca partidul te obliga sa votezi intr-un anumit sens in parlament si tu refuzi sau votezi invers, partidul nu te poate revoca din postul de parlamentar. La asta se refera chestia ca "mandatul nu e imperativ".
Totusi, nici macar asta nu e corecta in totalitate.
Va dau un exemplu. Eu am votat PPDD. Si nu numai eu. Eu am votat PPDD ca un vot anti-sistem, anti USL si anti PDL de care am fost dezamagit. Eu am gasit PPDD o alternativa. Dar ce vad acum? Ca parlamentarii PPDD se duc la USL. Pai imi pare rau, aia nu mai au ce cauta in parlament, ca nu ma mai reprezinta. Ei nu mai reprezinta electoratul care i-a votat. Ei au fost alesi acolo sub sigla PPDD nu independenti, ca daca ar fi candidat independenti.....treaba lor, nu ma deranja...acolo intr-adevar mandatul nu era imperativ.
Dar din moment ce acestia au fost pe lista PPDD, tradand partidul (e ca un soldat care se duce in tabara adversa, asta in razboi insemnand pedeapsa cu moartea) nu mai au ce cauta in Parlament.
Dar nu poti sa ceri altuia altceva decit ceea ce pretinzi de la tine insuti. Libertatea de constiinta nu poate fi amputata nimanui.
Nu se poate sa ceri de la cineva ce sa faca si cum sa faca. Trebuie sa te decizi. Ori ii pretinzi alesului ce sa faca. Ori ii pretinzi cum sa faca.
Tu ai voie sa-ti schimbi optiunile politice? Bineinteles ca ai. La fel are si parlamentarul. Partidele nu sint valori supreme. De aceea nici nu sint foarte respectate. Nici de catre politicieni si nici de catre alegatori.
Vrei sa te razgindesti?! Razgindeste-te. Dar nu schimba parlamentarul. Un mandat ramine un mandat. I l-ai oferit? Gata. 4 ani ramine acolo. Cere-i ce vrei tu. Critica-l. Dar 4 ani ramine acolo. Eu asa inteleg politica.
Daca trebuie sa schimbi parlamentarii in fiecare an, inseamna ca problema e la noi, la alegatorii prostovani. O sa-mi spui ca noi alegatorii nu sintem prostovani. Zau?! Ia priveste Romania. Romania este oglinda poporului. De ce as avea eu incredere ma mare intr-un alegator care se razgindeste in fiecare an sau in fiecare luna?
rezultatele concrete ale acestei stari de fapt sunt evidente - trebuie doar sa va uitati putin in jur: un sistem oligarhic profund corupt care-si aroga si exercita autocratic guvernarea in interes propriu dar in numele cetatenilor si pe banii lor...
vorbiti de risipa de timp si de resurse in cazul votului imperativ? ar fi o nimica toata comparativ cu "risipa" actuala cauzata de hotia si deturnarile permanente la care suntem nevoiti, datorita acestui sistem, sa asistam aproape neputinciosi...
sustineti ca "politica nu este atat de importanta"? glumiti? sau ignorati voit(?) ca intreg mersul societatii este generat direct de administrare iar aceasta este (din nefericire) pur politica?
cat despre concluzia pe care trageti (cam prea imperativ) ca "mandatul imperativ... face parte doar din istoria democratiei" imi iau libertatea sa va contrazic: la nivel individual "gloata" nu mai este ce-a fost iar avansul tehnologiei informatiei va accelera aceasta tendinta de "luminare" a maselor... viitorul va fi fie imperativ fie anarhic!
Ce-o fi asa greu de inteles? Cind poporul n-o sa mai aiba nevoie de politica si de politicieni, atunci o sa stim toti. O sa fie un adevar subinteles, banal. Deocamdata noi poporul sintem super-imbecili cind ne manifestam in politica. Ca toate celelalte popoare. Nu putem exista mai civilizat, fara politica si fara politicieni.
Repet intrebarea. Ce-o fi asa greu de inteles?! De unde si pina unde ai tu incredere absoluta in parerea populara?! Sint sigur ca exagerezi. Chiar daca poporul progreseaza permanent. Asta e o realitate care ma incinta.
Si uite ce mai sustii: "intreg mersul societatii este generat direct de administrare". Daca "mersul societatii" depindea de guvernare, atunci eram si acum la nivel de trib. Societatea e cea care a generat mereu schimbarea si progresul, uneori chiar revolutii pirjolitoare. Iar guvernarea a generat adesea frina si violenta.
Sincer, intre guvernare si societate, forta creativa este evident societatea. Cu toata prostia ei. Societatea e o sursa inepuizabila de idei. Societatea isi poate permite prostia maxima, tocmai pentru ca genereaza mereu genii si idei geniale, si bunatate si virtuti.
Ti se pare ca ma contrazic? Am vorbit despre poporul prost si apoi despre poporul genial? Foarte bine. M-am contrazis. Acum alege tu calea de mijloc, calea cea mai buna. Eu ramin la parerea ca poporul este atit super-prost cit si mega-genial. Vorba proverbului: unde-i minte multa, e si prostie multa.
O zi buna!