Narcisa Iorga, membru CNA, a transmis marti senatorilor si deputatilor din Comisiile pentru cultura, arta si mijloace de informare in masa o solicitare sa realizeze un raport special cu privire la obiectivitatea si credibilitatea forului audiovizual. Cererea, precizeaza Iorga, vine dupa ce mai multi radiodifuzori au primit premii in numele CNA fara sa aiba acordul sau decizia Consiliului in ansamblul sau, iar unul dintre membri, Radu Calin Cristea, a incalcat noul cod etic al institutiei prin declaratii politice la Realitatea TV.

Cele doua cazuri au fost mentionate de Narcisa Iorga, alaturi de colegul ei Valentin Jucan, vineri, cand acestia au cerut demisia presedintelui CNA, Laura Georgescu.

Ea aminteste si de faptul ca a mai transmis Comisiilor parlamentare o scrisoare legata si de protocolul de cooperare semnat in toamna de TVR si Ministerul Agriculturii, protocol care nu a putut fi discutat in CNA pana acum.

Narcisa Iorga, in scrisoarea deschisa catre parlamentari:

  • "Va solicit sa analizati in ce masura se asigura obiectivitatea deciziilor CNA cata vreme parte din membrii sai participa in mod repetat in alta calitate decat cea de membri ai Consiliului la emisiuni  realizate de radiodifuzorii aflati sub controlul Consiliului.
  • Va pot pune la dispozitie, in cazul in care veti considera ca este de interes, situatii statistice cu privire la votul  acestor membri constant impotriva unor sanctiuni propuse pentru radiodifuzorii cu care acestia colaboreaza."