Grupul elvetian Ringier, care detine intre altele tabloidul Libertatea, se intereseaza in prezent sa faca mai multe achizitii pe piata locala de media si servicii, prin care s-ar putea extinde dincolo de presa scrisa/online sau anunturi online, domeniile in care a activat pana acum in Romania, potrivit informatiilor HotNews.ro. Parte-cheie a acestui proces era negocierea cu trustul Intact pentru preluarea Gazetei Sporturilor, negociere care s-a intrerupt insa, dupa cum a anuntat, marti, Paginademedia.ro.

Blocajul in discutiile Ringier-Intact a aparut zilele trecute, in conditiile in care, potrivit sursei citate si informatiior HotNews.ro, Intact si-a anuntat intentia de a creste pretul ce fusese convenit deja de principiu pentru titlul sportiv. Motivul: GSP in versiune tiparita a ramas fara concurenta, dupa ce Pro Sport, ziar apartinand Mediafax Group, si-a incetat aparitia in print si a ramas doar online si ca supliment saptamanal al Ziarului Financiar.

Noua solicitare Intact nu a fost acceptata de Ringier. In aceste conditii, potrivit informatiilor HotNews.ro, trustul a inceput deja discutii in incercarea sa preia, integral sau partial, echipa GSP, fara brandul detinut de Convergent Media, compania care editeaza ziarul sportiv si care face parte din grupul Intact.

  • Surse apropiate GSP au afirmat pentru HotNews.ro ca redactia si-ar fi dorit "mult" o preluare a brandului, nu doar a oamenilor. Aceasta dorinta ar fi dus si la inceperea contactelor dintre Ringier si Intact pentru cumpararea ziarului, la sfarsitul primaverii, avand in vedere ca initial Ringier vroia sa preia doar echipa GsP. De altfel, Ovidiu Ioanitoaia este citat, marti, de Paginademedia.ro spunand: "Nu ajuta la nimic sa incerci sa faci cuiva bine, daca respectivul nu vrea".

Din informatiile HotNews.ro, Ringier isi manifesta proactiv, in prezent, interesul pentru mai multe entitati prin care, daca le-ar prelua, si-ar extinde activitatea dincolo de domeniul presei scrise si online si de cel al serviciilor de tip eJobs.ro, portal preluat in 2012.

  • In tara de origine Elvetia, pe langa activitatile de presa scrisa si online si servicii conexe, Ringier are activitati sustinute si in domenii precum radio (mai multe statii) si TV (o statie), eCommerce, servicii legate de industria divertismentului (vanzarea de bilete, organizare de evenimente).
  • Notabil este interesul manifestat in ultima vreme de actori media internationali de a-si diminua prezenta in pietele din regiune unde sunt prezenti, inclusiv Romania. Grupul regional CME, care la nivel local detine reteaua Pro TV si care se confrunta cu dificultati, si-a aratat in aceasta toamna disponibilitatea sa vanda unele active si sa-si concentreze atentia pe activitatile de televiziune (in Romania, pe langa posturile TV, compania Pro TV detine si reteaua Pro FM/InfoPro). Iar compania SBS Broadcasting si-a separat operatiunea de televiziune (Prima TV, Kiss TV) de cea de radio (Kiss FM, Magic FM, One FM), ceea ce ar usura eventuala vanzare a uneia dintre acestea, pana acum media relatand insa doar despre interesul unor companii pentru Prima TV.

Despre blocarea negocierilor Ringier-Intact a scris si Reportervirtual.ro